Všečnosti za vikend

Sežana za vse, metalci gredo v Tolmin, etnologi v Gračišče pri Kopru. Vi?

Slovenijo so zajeli poletni festivali, Lent je v polnem teku, mi vam danes predstavljamo manjše lokalne festivale, ki jih organizatorji pripravljajo s polno mero entuziazma, zagnanosti in prostovoljstva.

 

Napotujemo

najprej gremo na Kras, natančneje v Sežano, kjer vas čaka zelo bogat program. Festival se prične v petek 08.07. z modno revijo, ter se nadaljuje vsak dan z delavnicami, predstavami, izobaževanjem. Več o programu si preberite na uradni spletni strani. Skorajda vsak dan vas ob 17h čaka otroška delavnica ali vodne igre. Prijetno in zanimivo bo.

 

 

bo letos potekal med 11. in 17. julijem, na svoji že ustaljeni lokaciji, to je ob sotočju rek Soče in Tolminke, cca 1km oddaljen od Tolmina. Več o nakupih vstopnic, cene in pogojih kampiranja si preberite na uradni strani festivala, kjer najdete tudi program.

 

Kot zanimivost naj omenimo,  da bo Metalcam  gostil maratonca, ki se poteguje za nov Guinnessov svetovni rekord!
To poletje se bo glasbeni novinar Greg Parmley potegoval za nov svetovni record: obiskal bo 26 glasbenih festivalov po Evropi v samo 30 dnevih. Med festivale, ki jih ima namen obiskati, je uvrstil tudi Metalcamp. Greg bo objavljal svoj blog in pisal reportažo o svojem potovanju na www.facebook.com/RidetoLive2011 .

glasba in gledališče v istrskem gozdičku. Danes, v petek 08.07.2011, se začne v  Gračišču  dvodnevni etnološki  festivala Histeria, sodelovalo bo 200 umetnikov: glasbenikov, lutkarjev, slikarjev, komedijantov, pravljičarjev in plesalcev iz celega sveta bo istrski gozdič spremenilo v pravljično deželo, kjer bodo oživele stare ljudske štorje, miti in legende.  Vroča poletna noč je kot nalašč za obisk. Toplo vabljeni!  Prizorišče ter program najdete na uradni strani.

 

  • Fotografski navdušenci: Natečaj Fotografski natečaj – ADRIA 50, Dovoljenje imate za vzlet

Potek natečaja: od julija do 26. avgusta 2011
Kje: Muzej novejše zgodovine Slovenije, Celovška cesta 23, 1000 Ljubljana
Opis: V letošnjem letu sta Muzej novejše zgodovine Slovenije in letalski prevoznik Adria Airways ob petdeset letnici delovanja največje slovenske letalske družbe pripravila zanimivo razstavo ADRIA 50 – Dovoljenje imate za vzlet. Razstava ponuja priložnost, da svoj delež s svojo fotografijo prispevate tudi vi. Fotografija naj se nanaša na letalsko družbo Adria Airways in na neprecenljivo izkušnjo, ki ste jo na letalu doživeli. Več na www strani Muzeja novejše zgodovine.

  •  Etsy

Tokrat ni potrebno daleč, do Zagreba. Luštne ilustracije  Ane, grafične oblikovalke in ilustratorke. Etsy, blog.

 

 

  • Beremo in gledamo

“Počitniška hišica” Courtney Cox – v  Elle Decor. Poglejte si jo.