Všečnosti za vikend

Cvetlične razstave in kresovanja, izleti v mlado naravo!

 

Še en praznični konec tedna je pred nami – če niste že kar na dolgih počitnicah!

Napotujemo:

Foto: http://www.anamonro.org/

Ob praznovanju svetovnega dneva plesa 29. aprila 2011 prirejata gledališče Ane Monro in Nomad Dance Academy Slovenija po mostovih in nabrežjih Ljubljanice živi ples, in to od 15.30 naprej. Pesalo se bo tudi na Živih dvoriščih Maribora ter na ulicah in trgih Nove Gorice!

Razstava tulipanov, cvetličarstva, drevesničarstva, vrtne opreme in vrtnarski sejem v Arboretumu Volčji Potok je tako kot razstava v Mozirskem gaju ena od spomladanski stalnic. Še do nedelje, 1. maja, je na ogled. Vstopnina: oOdrasli: 6,5 evra, šoloobvezni otroci: 3 evre, predšolski otroci 2 evra.
Razstava tulipanov je že tradicionalna, vsako leto se naši vrtnarji trudijo ustvarjati nove vzorce in atraktivne zasaditve. Vas zanima, kakšne vzorce bodo naredili cvetovi tulipanov letos? Dobrodošli, da se nam med prvomajskimi prazniki pridružite in si ogledate razstavo.

 

Foto: Dunja Wdram, http://www.arboretum.si/

  • Prvomajska kresovanja

Foto: http://zdruzena-alternativa.com

Vsepovsod po Sloveniji bodo v soboto, 30. aprila, zvečer zagoreli kresovi. Udeležite se kresovanj in zapojte delu v čast – če ga imate. Ali pa si dajte s kresovanjem poguma za iskanje spodobnega dela, službe in plačila. Lahko pa si svoj kres naredite skupaj z vam ljubimi ljudmi in prijatelji, če imate na voljo primeren kraj. V nedeljo in ponedeljek pa pojdite na izlet ali pohod!