Stanovanje znane fotografinje

Stanovanje znane švedske fotografinje notranjih prostorov in home decorja je naprodaj.

Petra Biedel je fotografinja, ki je pred tedni na trg dala svoje švedsko stanovanje, locirano je v tipični mestni vrstni hiši in se razprostira v treh nadstropjih, oziroma v izdelani kleti, pritličju in nadstropju. Stanovanje prevevajo svetle nežne barve, svetli podtoni, ki jih poudarjajo izbrane grafike na stenah.

 

 

Zanimive rešitve –  po meri narejena knjižn polica, ki ločuje stopnišče od dnevne sobe, knjižne police so razgibane in kubusi so različnih velikosti, tako ustvarjajo ločnico med bivalnim in spalnim delom.

 

 

V dnevnem prostru  je poleg udobnega kavča s sivimi blazinamai, ki umirjajo svetle tone stene, veliko grafik, prostor osvetljuje močna svetloba, pozimi pa toploto in prijetno vzdušje ustvarja kamin.

 

 

 

Poseben čar domačnosti dnevni sobi dodajajo različni leseni stoli in košare.

 

 

Kuhinja je v beli barvi s plutom v  svetlo sivem granitu, najzanimevjši pohištveni kos pa so kuhinjske omare. Omaro v enem kosu presekjo tri različne odprtine, ki so obarvane v  živo modro barvo, dodatno pa belo enoto kuhinjskih omaric poživita  knjiga in  posodica v živo rožnati barvi.

 

 

Kuhinjska napa je skrita v nežno modri škatli, čiste linije poudarjajo kuhinjski dodatki in svetleča stropna svetilo.

 

 

 

Jedilni kot je zapolnjen z mizo in stoli, nad mizo je majhna stropna  luč.

 

 

Spalni prostori s kopalnico so v najvišjem nadstropju, v otroški sobi je postavljen pograd, stene so oblečen v tapete  z nežnim vzorcem, vse pohištvo razen stolov je v beli barvi.

 

 

 

Tapete v drugi otroški sobi sestavljajo kolaž tapet z nežnimi vzorci.

 

 

 

Kov v vsej hiši je tudi v spalnici ni nobenih odvečnih kosov pohištva, pisalni kotiček je diskreno skrit pod stopnicami.