Valentinovo po Sloveniji

Lepe, iskrene in domače objave na slovenskih blogih in drobne pozornosti ob valentinovem.

Darila, zamisli, preživljanje skupnih trenutkov, kanček rdeče barve ali črke ljubezni – to so skupni imenovalci valentinovih objav na slovenskih blogih.

Pregled blogov začnimo tam, kjer je vedno toplo – pri  Funchi pleteninah. V teh dneh so izdelki Funchi verjetno najbolj uporabni del garderobe. Ljubki copatki z napisom nas razveseljujejo na blogu, za drugo leto se priporočam za kakšne ženske nogavičke – lahko tudi s srčki.

 

foto: Funchi

Srčkasto rdeče je tudi pri Cherrytime – pri Vesni in Mojci – v njuni Etsy trgovini mrgoli srčkastih izdelkov. Poleg zanimivih in dobrih idej (pletene figurice za poročno torto, zakaj pa ne?), so nas pritegnile tudi čudovite fotografije s srčki. Ni nujno, da je vse, kar je srčkasto, tudi presladko.

 foto: Cherrytime

Slovenci imamo čudovito tradicionalno darilo za zaljubljene: to so lectova srca. Tokratne rdeče dobrote so iz hiše Perger 1757.  Letnica ni naključje, lectova srca izdelujejo že od daljnega leta 1757. Lectova srca me vedno spomnijo na čase Ivana Tavčarja in praznične sejme po maši, ko so fantje pri branjevcih kupovali srca za svoje drage.

foto: Perger, FB

 

Med ustvarjalkami nas je pritegnila Vladuška, ker si je izbrala 14-dnevno odštevanje – ko ima rada sebe – in ga vsak dan pospremila z razmišljanjem in fotografijami svojih lepih izdelkov. Vladuška je ujela svojevrsten srčkast trenutek tudi v igri matere narave.

 

 

 foto: Vladuška

Učinkoviti in dobri ljubezenski grafiti so vedno dobrodošli, tokrat je Jana pripravila grafita kar skupaj s pločevinko. Navodilo za izdelavo si lahko preberite na Janinenm blogu – končni izdelek je preprost, a učinkovit dekorativni element v času valentinovega.

 

 

 foto: Preprosto bogastvo

 

100%  Suzi je v svojem čudovitem prepoznavnem slogu narisala simpatične valentinčice, ljubke deklice s srčki.

 

 

foto:  100% Suzi

 

 

Za vse, ki smo radi srčkasti tudi navzven in nosimo srčke na oblačilih, je Anja iz Pikenai  pripravila broške v obliki srčkov.

 

 

 foto: Pikanai

 

 

Sovica Oka in ježek – ježek s srčkom je medtem že našel novega lastnika, vendar si zaradi svoje simpatičnosti zasluži, da ga predstavimo.

 

 foto: sovica Oka

 

 

Dišeče dobre vile so v valentinovi izvedbi roza. Jasno leto 2012 je leto roza barve. Čudovite so, le nam se zdi, da jih na mrazu zebe, čakajo na nove tople domove.

 

 foto: Dišeče dobre vile

 

 

Čokoladni bio piškotki in orehovi buhteljčki dobijo čisto nov okus, ko jih skozi fotoaparat pogleda Sara Domjan.

 

foto: Sara Domjan

Brskanje po slovenskih blogih, med malimi proizvajalci je vedno prijetna in bogata izkušnja. Res, da je valentinovo eden od tistih “praznikov”, ki je praznik skoraj sam po sebi, ampak saj kmalu prihaja pust, gregorjevo, praznik za žene in mame. Nove priložnosti za tople pletenine, zanimive broške, pisane igračke, dišeče vile, sladke srčke in predvsem za prosti čas, ki ga bomo namenili tistim, ki jih imamo radi. Skupaj bomo ustvarjali, pekli piškote in pili čaj ali vročo čokolado. Ne samo na valentinovo.