Stojalo za muffine, sladice, sadje

Stojalo za pecivo ali sadje iz odsluženih krožnih in skodelic, popestri mizo za popoldansko druženje ob kavi ali večerno romantično posedanje.

Za stojalo iz krožnikov potrebujemo:

– dva krožnika in skodelico,
– palico z navojem fi 8 mm (dobimo v železnini),
– 6 matic fi 8 mm,
– 6 podložk fi 8 mm.

Steklarja prosimo, da nam zvrta luknje v krožnike in skodelico. Pazite, da vam ne bo navil cene v nebo, verjetno pa mu boste morali pomagati, ker neradi sprejemajo odgovornost, da bodo krožniki ostali celi.

Palico z navojem odrežemo na približno 30 cm dolžine.

Na spodnjem koncu najprej privijemo matico, nanjo damo podložko, največji krožnik, spet podložko in matico. Privijemo toliko, da se krožnik ne premika, vendar previdno, če je krožnik tanjši, da ne poči.

Enako ponovimo s srednjim krožnikom približno na polovici palice.

Na vrh privijemo skodelico. Stojalo bo še lepše, če bomo uporabili pisane krožnike. Mi smo krožnike iskali tudi po bolšjaku in nazadnje ugotovili, da v Ljubljani  na Poljanah  v pritličju Doma upokojencev Poljane obstaja trgovina, ki jo vodijo Kralji ulice. Tam prodahjajo razčlične rabljene predmete po ugodnih cenah.  Druga možnost je iskanje po kredencah starih babic.

Ne spreglejte dodatne ideje! Namreč, če vam ostane skodelica, vanjo lahko ulijete  vosek. Tako doma izdelate svečo in popestrite svoj pogrinjek za popoldanski čaj. No, kavo. Zakaj ne bi izkoristili poletnih dni za  posedanje v senci mogočne lipe, oreha ali brajde? Mizo si polepšajte s stojalom in svečkami, tako bo vse skupaj dobilo še dodatno uporabno vrednost, saj imate ena-dva-tri pripravljeno vse potrebno tudi za romantično večerno posedanje.