Vaze, vazice in dekoriranje

Dekoriranje doma z vazami in cvetjem, vintage vaze so zanimiva izbira.

Kako narediti stanovanje drugačno, dodati lastni slog, se verjetno večkrat vprašamo.  Z dodajanjem majhnih podrobnosti, ki ne stanejo celo premoženje, vendarle so šik in prijetne za oko? Danes predstavljamo preprosto idejo in zabavo hkrati: brskajmo po podstrešjih svojih babic in prababic in uporabimo njihove vaze, vrče za mleko, kangle za mleko, odslužene keramične posode kot vaze.   Se spomnite, ko smo na sredino mize namesto vaze postavili staro desko, potem pa smo jo razrezali ter jo uporabili za žito in tulipane? Staro v novi hiši se mnogo lažje kombinira, kot si na hitro predstavljamo. Svetlo lila posoda z belimi pikicami je pravšnja za marjetice, zraven  pristaja kakšen košček deske ali pa šopek svečk, povezanih z vrvico.

Nadaljujemo brskanje: star radio –  poleg tega, da ga cenijo zbiralci, ga lahko uporabimo za čudovito podrobnost v naši delovni sobi. Ker imamo sobo v belem in so stari vrči za mleko preveliki, smo vzeli novejšega. Kupili smo ga v Ikei, napolnimo ga z invanjščicami in zlaticami.

Stare pločevinaste vaze lahko kombiniramo z novimi. Mi smo tudi cvetje združevali na svojstven način:  gerbere s poljskim cvetjem. Vaze smo postavili  pred hišo, da pozdravijo obiskovalce.

Še vedno raziskujemo hišo. Na podstrešju smo našli staro črno posodo.  Litoželeznemu loncu z dvema ročajema se prilega poživljajoč šopek. Tokrat smo izbrali  cvetje v oranžno-rumenih odtenkih. Vaza bo dala pečat vsakemu prostoru, toliko bolj, če jo bomo postavili na star stol. Mi smo res postavili  kompozicijo na cvetoč travnik pod modro nebo, vendar bi čudovito pristajala tudi hodnikom in kotičkom v dnevnih sobah.

Stolu lahko dodamo kakšen  dodatek. Z okraskom bomo  mimogrede  poudarili edino belo rožico v našem šopku.

Zgodbo z vazami bomo nadaljevali prav kmalu, ta čas pa vzemite fotoaparate v roke in poslikajte vaše kombinacije  starega in novega. Verjamemo, da skrivate v svojih domovanjih pester nabor idej za dekoriranje. Naslednjič ne bomo samo pokukali  skozi tole ključavnico …