Posodice za shranjevanje – recikliramo

Plastenke za raznorazne osvežilne pijače so stalnica našega vsakdana.

Verjetno ste kdaj že pomislili, da so plastenke  uporabne še za kaj drugega kot le pijačo in otoke za zbiranje odpadkov. Suzi nam je pripravila simpatično navodilo, kako iz steklenice naredimo posodico, ki jo lahko uporabimo za shranjevanje majhnih stvari ali za okras – vanjo lahko postavimo pisane izdelke in s tem popestrimo prostore.

 

Potrebujemo:

  • plastenke
  • spajkalnik (ali pirograf)
  • svečo
  • nož

 

 

Plastenko odrežemo približno deset centimetrov od dna plastenke, pomagajte si iz olfa nožem, nato pa rob obrežemo s škarjami, da je rob raven.

 

Nad svečo ali vžigalnikom segrejemo zgornji rob, da se lepo zaviha navznoter.  Preverjeno se plastika ne obarva s čno barvo, če jo pogrejemo z vžigalnikom.

 

 

Mi smo luknjice naredili s spajkalnikom, še lepše in natančneje pa lahko vzorce v plastenko naredite s pirografom.

 

 

Suzi je obe posodici oblikovali z majhnimi luknjicami, ki jih je razporedila v navpične črte, drugič so črte nagnjene pod kotom. Z luknjicami lahko naredite razične vzorce in posodici za shranjevanje vdahnete vaš osebni pečat.

 

 

Namigi za uporabo – v posodice lahko shranjujete drobiž, majhne predmete, ki se radi zgubijo, lepo sodijo k pogrinjkom in popestrijo prazne police.

 

Izvedba: 100% Suzi

Foto: Klemen Brumec