Šopki meseca: januarja še več tulipanov

Mnogo tulipanov in nekaj idej – enostavne rešitve!

 

Prejšnjikrat smo se igrali s posameznimi tulipani in jih posamič postavljali v epruvete, steklenice ali vazice, tokrat smo si privoščili veliko tulipanov – za cel šop.

 

 

Dobrih sto let staro uro in nekaj knjig, ob katerih so rasli že naši starši, smo dopolnili s stekleno vazo, v katero smo razporedili tulipane v barvah od bele preko rožnate do ciklamne. Še nekaj kot po naključju odloženih drobnjarij dopolnjuje podobo.

 

 

Veliko zelene in živobarvni poudarki vnašajo energijo v prostor.

 

 

Na belem ozadju en pol ustvarjajo zemeljske, naravne barve, drugi je nasičen z močnimi odtenki. Ravno prav za ravnovesje!

 

 

Velika kovinska skleda je tokrat postala posoda za aranžma v pesku. Na dno posode smo dali prepojeno cvetličarsko gobo in vanjo zapičili tulipane. Namenoma smo pustili veliko praznine med njimi. Potem smo skoraj do roba nasuli bel prod.

 

 

Tulipani na nedeljski jedilni mizi učinkujejo kot nenavadna gredica.

 

 

Ker smo izbrali samo ciklamne cvetove, ti ustvarjajo barvno piramido:  trdna podlaga iz nevtralne kovine in belih kamenčkov, izbruh energije v zelenih steblih in listih in na koncu drobni ovali močne barve.

 

 

Nenavadna “vaza”, nenavadna razporeditev, zanimiv učinek!

 

 

Borovničevje smo nabrali med nedeljskim sprehodom v vlažnem gozdu. Borovnice rastejo  kot majhen,  močno razvejan grm s pokončnimi zelenimi vejami, ki izraščajo pod ostrim kotom. Okroglo jajčasti listki bodo pognali na pomlad, v toplem stanovanju pa že prej.

 

 

Vejice borovničevja nas navdušujejo z močno zeleno barvo in zanimivo strukturo. Najlepše so v gostem šopku. Dali smo jih v štirioglato stekleno vazo in jih dopolnili z belimi tulipani.

 

 

Ko so beli tulipani odcveteli, smo jih zamenjali z rožnatimi.

 

 

Ko bodo rožnati  tulipani odcveteli, jih bomo nadomestili z novim cvetjem, le vazo bomo prej dobro pomili in splaknili in prirezali vejice borovničevja, da bo voda ostala čista in bodo tako rože dalj časa ostale sveže. Več o negi tulipanov in drugega zelenja preberite tukaj.

En šop tulipanov prinaša pomlad domov! Kakšna pa bo ta naša pomlad? Ustvarjajte svoje šopke s tulipani,  postavljajte jih v nenavadne posode in vaze – preproste  in poceni ideje dajejo zanimive rezultate!

Stiliranje in foto: US