Rožnata je še vedno tu

Trendi, ki jih prinaša pomlad 2013, so še vedno naklonjeni rožnati barvi.

Leto 2013 prinaša veliko trendovskih barv, njihova skupna značilnost je, da so osnovni odtenki rahlo sprani in pomočeni v sivo barvo. Že nekaj let v vseh vodilnih znamkah notranjega oblikovanja – notranjega tekstila in malih izdelkov za osebno uporabo (kot so pribor, kozarci, različni izdelki za večjo organiziranost doma) – opažamo rožnato barvo. Največkrat se pojavi le v kakšni podrobnosti, spet drugič pa v neonski preobleki postane zelo močan element kolekcije.

Bloomingville rožnato vpleta v vso svojo kolekcijo. Izbrali smo le fotografijo tekstilnih izdelkov, v njihovem katalogu pa lahko preverite, kako se v prav vseh vsebinsko različnih sklopih pojavi vsaj en izdelek v rožnati barvi.

 

 

House Doctor – rožnate je malo, vendar je. Blazine, svečniki, preproge …

 

 

H&M je predstavil dve kolekciji za dom, v katerih najdemo rožnato (feminine florals in  flamingo fun).

 

 

Himla – posteljnina v rožnati barvi.

 

Marimekko – tudi v njihovih pomladno-poletnih vzorcih srečamo rožnato.

Klippan – eno najstarejših švedskih podjetij, kjer uspešno združujejo lastno znanje o tekstilu in švedsko oblikovanje. Kuhinjske krpe in pladnji imajo vzorčke tudi v rožnati barvi.

 

Letošnja pomladno-poletna kolekcija TineK  MUST – kozarci in blazine v rožnati barvi. Tine K je sicer sinonim za umirjene barve, belo-sivo-črne kombinacije, a letos je tudi ona posegla po rožnati.

 

 

 

Sezona predstavljanja novih pomladnih kolekcij se je šele začela, zato več o novostih v prihodnjih dneh.

foto: arhiv proizvajalcev