Rišemo na kamne

Označevalci rastlin na vrtu in nikoli izpeta igra za otroke. Slikamo na kamne.

 

Poslikava kamenčkov je lahko odlična dejavnost v prostem času, tako za majhne kot velike, hkrati pa s tem dobimo čudovito dekoracijo, ki jo lahko uporabimo na veliko različnih načinov.

 

Vse, kar potrebujemo, je nekaj kamenčkov (mi smo se ponje odpravili kar do najbližje rečne struge), čopič in akrilno barvo ali vodoodporni flomaster.

 

Kamenčke obrišemo, da niso prašni, si pripravimo čopič in akrilno barvo (ali alkoholni flomaster), in že lahko začnemo poslikavo.

 

 

Motiv izberite po lastni želji, mi smo se odločili za listke in cvetlične vzorce, otroška domišljija pa se je sprehajala med punčkami, zajčki, psički, rožicami in še marsičim.

 

 

Ker so bili naši kamenčki v rjavih odtenkih, smo nekatere pobarvali v belo, da so barve alkoholnih flomastrov prišle bolj do izraza.

 

 

Ko na kamne narišemo rastline ali le zapišemo njihova imena, so dekorativni element v vrtu in hkrati koristen pripomoček za označevanje rastlin.

 

 

Kamenčki nam lahko pridejo prav tudi pri dekoraciji pogrinjka ob različnih priložnostih. K elegantnemu poročnemu pogrinjku v srebrno-rožnati kombinaciji se čudovito podajo kamenčki, pobarvani s srebrnim akrilom in poslikani z drobnimi belimi cvetličnimi vzorčki.

 

 

 

Tjaša S.
unikatiassha