Vrečka za šolarje

Izdelajmo našim šolarjem posebno vrečko za telovadno opremo, copate ali likovne potrebščine!

Ali vaš šolar izgublja telovadno opremo ali jo pomotoma zamenja z drugim otrokom, ker opremo nosi v plastični vrečki iz trgovine?

vrečka za telovadno opremo

Izdelajmo našim šolarjem posebno vrečko za telovadno opremo, copate ali likovne potrebščine! Ker bo na vrečki prozoren žepek, v katerega bomo vtaknili papir z imenom šolarja, bodo otroci takoj vedeli, čigava je katera vrečka.

Potrebujemo:
• pralno blago,
• blago za okvirček,
• prozorno folijo,
• močno, srednje debelo vrvico,
• škarje,
• sukanec,
• šivalni stroj,
• barvni papir
• in pisalo.

vrecka za telovadno opremo

Iz blaga izrežemo pravokotnik v velikosti, kolikor želimo veliko vrečko. Mi smo izbrali blago za šolarko, v kateri bo imela telovadne in baletne copate, zato smo izrezali pravokotnik dimenzij 50 x 35 cm.

Eno od daljših stranic prepognemo tako, da dobimo rob, širok približno 1,5 cm, in ga sešijemo s šivalnim strojem. To bo vrhnji del vrečke, v katerega bomo vtaknili vrvico.

vrecka za telovadno opremo

Nato pripravimo prozoren žepek, ki ga bomo našili na vrečko, vanj pa vtaknili papir šolarjevim imenom.

Žepek izdelamo tako, da iz trpežnega blaga izrežemo pravokotnik z dimenzijami: 10,5 x 6,5 cm. Pravokotniku izrežemo sredino, da nastane okvirček z 1 cm širokimi robovi. Izrežemo tudi pravokotnik iz prozorne folije dimenzij 10 x 6 cm.
Folijo s šivalnim strojem našijemo na hrbtno stran okvirčka. Tako dobimo prozoren žepek za ime.

vrecka za telovadno opremo

Žepek položimo na blago za vrečko in si označimo, kam ga bomo našili.

vrecka za telovadno opremo

S šivalnim strojem žepek prišijemo na blago za vrečko.

vrečka za telovadno opremo

Pazimo, da prišijemo le tri stranice, saj mora ena stranica žepka ostati odprta, da bomo skoznjo vtaknili papir z imenom.

vrečka za telovadno opremo

Blago za vrečko nato samo še sešijemo skupaj, na zgornjem delu vdenemo vrvico ter vstavimo barvni papir s šolarjevim imenom (dimenzij: 9 x 5 cm) v žepek in vrečka je nared.

vrečka za telovadno opremo

Vrečka za vašega šolarja bo pralna in ekološka. Čeprav bo morda narejena iz enakega blaga kot sošolkina, bosta zaradi imen v našitih žepkih oba vedela, katera vrečka je čigava.

Jožica Rade, podjetje Creatissimo 2010