Školjke – naredi sam

S školjkami lahko ustvarjate na morju in si krajšate čas ali izdelate trajno dekoracijo, kot je recimo okvir poln školjk.

Tudi vi na počitnicah ob morju radi nabirate školjke in jih prinesete domov? Se vam nato valjajo po stanovanju, a nimate prave zamisli, kam bi z njimi? Predstavljamo vam nekaj simpatičnih predlogov, kako jih uporabiti in tako še podaljšati prijetne spomine na poletni oddih.

 

Venček iz školjk je lep okras vhodnim vratom ali terasi in balkonu, lahko pa tudi prikupno unikatno darilo.

 

 

Školjke na steno obesimo skupaj z naplavinami – preprosta ideja in izvedba, primerna tudi za otroke.

 

 

Nakit iz školjk – različne školjke po želji povežemo med seboj. Mi smo jih obesili na naplavino. Lahko jih nanizamo na vrvice, da nastane ogrlica ali zapestnica, lahko pa jih uporabimo kot okras na sponki ali celo kot del poročnega šopka.

 

 

Školjke uporabimo kot material za izdelavo slike. Mi smo jih uredili po velikosti, jih prilepili na črn papir in ga uokvirili. Elegantna slika z morskim motivom bo lepšala prostor še dolgo v jesen.

 

V svoj dom lahko povabimo košček morja in plaže. V večjo stekleno posodo nasujemo mivko in vanjo postavimo različne školjke. Najlepše pri tej ideji je, da lahko dnevno spreminjamo postavitve in zgodbo.

 

Fotografira: Klemen Brumec

Ideja in izvedba: Suzana Šlebir, Vesna Vogrin