Predstavljamo: Ana Bulat – Cimet in timijan

Tokrat vam predstavljamo Ano Bulat, skrivnostno in skromno dekle, ki stoji za priljubljenim »food« blogom Cimet in timijan oziroma Cinnamon and Thyme.

Ana zase pravi, da je večna študentka in čisto preprosta punca, sicer pa je velika ljubiteljica mačk in lastnica dveh zelo kulskih muc, Ise in Ria. V prostem času se rada druži s prijatelji, gre rada na kak dober koncert, predvsem pa uživa v hribolazenju in opazovanju narave. Njena velika strast so tudi potovanja, fotografiranje in stiliranje hrane. Prav pred kratkim se je polna vtisov vrnila s potovanja po Burmi, v prihodnje pa si želi, da bi ji uspelo obiskati in spoznati še kakšen skrit kotiček sveta. Sicer pa ima še eno skrito željo, in to je čisto njena kuharska knjiga. V svoji skromni maniri Ana pove, da seveda ne še zdaj, ampak ko bo čas zrel za to. Mi, ki spremljamo in poznamo njen blog, pa vemo, da je ta čas že prišel, kajne?

 


Kaj vam pomeni vaš blog, kako in kdaj ste ga začeli pisati?

Blog je prostor, kjer lahko delim svoje recepte s svojimi bralci, hkrati pa je nekakšen dnevnik tudi zame. Z njim rastem, se učim. Delim svojo strast do hrane. Pisati sem ga začela pred približno dvema letoma in pol na pobudo svoje prijateljice. Mislim, da brez nje Cimeta in timijana ne bi bilo. Za ta korak sem potrebovala kar nekaj poguma. Predvsem me je bilo strah, ker nisem nevem kakšen pisec, retorik… Pa je kjub temu nekako steklo.

V katero kategorijo bi uvrstili svoj blog; kuharski, lifestyle, interier, diy, modni…?
Prav gotovo v kuharsko kategorijo, čeprav si včasih zaželim kake lifestyle objave, objave o potovanjih, ampak na koncu ne znese. Objava vzame ponavadi veliko več časa, kot si predstavljaš.

 

 

Kakšen je vaš slog kuhanja, oblačenja, opremljanja doma?
Predvsem preprost. Rada imam domačnost, pridih topline. V zadnjem času se držim načela, da je treba najprej sprazniti hladilnik in šele nato iti v trgovino. Kuham ponavadi po navdihu, predvsem zelenjavne jedi, hitre jedi, saj je med tednom časa malo. Pri peki pa se ponavadi vnaprej odločim, kaj bom delala, razen če ne gre za kake hitre sladice, kot so drobljenci, pite, …

 

Povejte mi prosim kaj o svojih izdelkih, kaj najraje delate, ustvarjate? Imate pri svojem početju kakšnega vzornika?
Najraje pečem sladke stvari. Tudi sicer sem precej sladkosneda in se prav sladicam tudi najtežje uprem. Obožujem vse vrste pit, sadne, čokoladne… Izbiram kakovostne sestavine, domača jajca, dober rjavi sladkor. Ker sem res sladkosneda, se trudim uporabljati manj masla, manj sladkorja in na splošno ustvariti bolj zdrave sladice. Vzorniki, hm. Verjetno tuji blogerji, kot so Green kitchen stories, Cook republic, Sunday suppers, Sprouted kitchen, 101 cookbooks… Pri nekaterih me pritegnejo fotografije, pri drugih sami recepti.

Katere blogerje redno spremljate in cenite?
Precej je blogov, ki so mi ljubi. Poleg omenjenih od tujih še Call me cupcake, La tartine gourmande, Smitten kitchen, What Katie ate, hrvaška Bite my cake, Bakenoir, srbski Prstohvat soli. Tudi slovenskih je kar nekaj: Uglašena kuhinja, Pepermint, Easy recepti, Čarovnije z male kmetije, Culinary journey by me… In še bi lahko naštevala.
 

Kaj, poleg drugih blogov, redno prebirate na spletu?
Največkrat pobrskam po Youtubu za kako dobro muziko, včasih pokukam tudi na Pinterest, vendar se ga poskušam izogibati, saj te hitro potegne, in še preden se zaveš, švigneta mimo ura ali dve.

Kateri letni čas imate najraje in zakaj?
Se mi zdi, da ima vsak letni čas svoj čar in prinaša s seboj lepe stvari. Težko se lahko odločim samo za enega. Po vrsti bi bilo verjetno takole: jesen, poletje, pomlad in zima.

 

Kako preživljate jesenske in zimske počitnice, ste radi doma na toplem ali vas vleče ven oziroma v raziskovanje novih krajev?
Jesen je pri nas krasna, takrat sem veliko zunaj, opazujem barve, lovim sončne žarke. Pozimi, ponavadi novembra, pa se, če je le mogoče (predvsem z vidika financ in dopusta) rada odpravim na kako daljše potovanje, na lastno pest. V ta namen ponavadi tudi prihranim svoj dopust.

 

Kakšne so vaše nakupovalne navade ali kupujete prek spleta, kaj radi kupujete oziroma za kaj veliko zapravite, so to domače ali tuje znamke, morda ročno narejeni izdelki?
Ne zapravljam prek meja. Če kupujem prek spleta, so to predvsem kuharske knjige, tem se nikakor ne morem upreti. Ali pa manjše stvari za kuhinjo, za stanovanje. Tudi čevlje in oblačila sem že večkrat kupila. Se zgodi, da pač kaj ni v redu in pošljem nazaj. Še vedno pa se rada sprehodim po trgovinah in si stvari ogledam v živo, jih potipam. Rada obiščem kake art sejme in bolšjake. Vedno sem na preži tudi za kako dobro staro kuharsko knjigo ali lepim krožnikom. Najbolj sem vesela kake stare stvari, sploh če je podarjena, te skrbno čuvam.

Ano je fotografirala: Jana Jocif, ostale fotografije: Ana Bulat

Spraševala: Valentina Vovk