Pomladni balkoni

Pomladno-poletni balkoni – potrebujete navdih?

Pomlad se nagiba v vroče poletje, letošnje vreme je kdaj prelepo, celo prevroče, potem spet blagodejno deževno,  narava pa nas obsipava s cvetjem. Od prvih cvetov zvončkov, narcis, žafranov in tulipanov do cvetočih jablan. Zdaj cvetijo že okrasni sroboti, vrtnice, sivka gre v cvet …Naši balkoni se že šibijo pod sveže zasajenimi enoletnicami in trajnicami. Kaj imate vi na balkonu? Je vaš balkon prostor za posedanje, priročno skladišče ali nebodigatreba?

Nekaj preprostih idej za polepšanje balkona ali terase smo vam pripravili za danes. Se še spomnite  naših rožic na žici in deski?

 

 

Pomladanske terase na severu Evrope vsebujejo veliko svetlih tonov, predvsem bele, rožnate in ciklamne barve.

 

 

 

Čiste linije ter kombinacije bele in pocinkanih posod delujejo sveže in brezčasno. Ste opazili  belo pobarvano gajbico, ki služi za podstavek?

 

 

Z nekaj premišljeno izbranimi kosi lahko na balkonu pričaramo različne učinke. Nadaljujemo z belo-sivo kombinacijo ter primernimi rastlinami, da pričaramo provansalsko razpoloženje. Veliki beli kamni, pletene košare, preproga so dodatki, ki vam lahko pomagajo ustvarjati vzdušje.

 

 

Nadaljujemo z dodatki, ki vas popeljejo na podeželje:   leseni zabojniki, stari neuporabljeni leseni lonci, stare kanglice za zalivanje, čebri, če na podstrehi stare mame najdete še kašno motiko, rovnico ali grablje, toliko bolje. Med seboj mešajte različne stile miz in stolov. Z lahkoto boste pričarali podeželski pridih svojega balkona.

 

 

Manjkata samo še star babičin prt in slastna jagodna torta.

 

 

Bralni kotiček na balkonu: vonjave Provanse, kup revij in mrzla pijača.

 

 

Tekstilni dodatki na balkonu –  z njimi lahko iz dneva v dan spreminjamo videz balkona, za kar potrebujemo pisane preproge, blazine, prte. Enkrat v rožnato-rdečih odtenkih, drugič v modrih niansah.

 

Za pisan nasičen balkon ni treba veliko truda, težje je  na balkonu ustvariti prijetno bavno kombinacijo, da nam hkrati ostane dovolj prostora za uživanje.

Večina nujno potrebnih dodatkov za prijeten balkon je odveč, če ne uživate na njem! Izkoristite poletne dni.

Foto: Hmnet.se