Jesenski tekstilni trendi

Jesen je tu in jesenske kolekcije so že v trgovinah.

 Letos smo opazili veliko blagovnih znamk, ki so v svoje kolekcije vključile vzorce, kakršne navadno videvamo v predvsem v Severni Afriki. Afrika je seveda ogromna celina z veliko državami, in če bi rekli zgolj, da gre za afriške vzorce, je skoraj enako, kot  bi združili skandinavske vzorce Marimekko z našo oblačilno dediščino narodnih noš. Za Afriko je značilno nepregledno število avtohtonih ljudstev in vsako od njih se ponaša s svojim rokodelskim izročilom, svojo kulturno dediščino. Največkrat tako naletimo na vzorce, ki se uporabljali v severnih državah črne celine, predvsem v Tuniziji.

 

House of Rym – mešanica tradicionalnih tunizijskih geometrijskih vzorcev, pomešana s skandinavskim talentom.

 

 

 

Ferm Living – kuhinjske krpe in predpasnik: kombinacija geometrijskih vzorcev, pridih Tunizije.

 

 

Nordal – vzorci in barvne kombinacije na preprogah, tudi pri Nordalu so navdih iskali v tradicionalnih tunizijskih vzorcih. 

 

 

 

Mimou – tekstilni izdelki za dom, od zaves, blazin do posteljnine, tudi tu je obilica trendovskih tkanin, ki zaznamujejo letošnjo jesen, geometrijskih vzorcev v črni barvi.

 

 

 

 

Litlle Elephant je novejša blagovna znamka izdelkov za dom, namenjena tudi otrokom. Spet naletimo na geometrijske vzorce v črni in tokrat tudi v rumeni, ki naj bi bila barva leta 2013.

 

 

 

Lotta Olsson je sicer ilustratorka, njeno Gvatemalo pa lahko kupite tudi na preprogi.

 

 

Spira – priznana švedska znamka za dom: od zaves do namiznih prtov in manjših dodatkov za kuhinjo.

 

 

Heute – Schmidt – mini oblikovalski studio z zanimivimi blazinami, kuhinjskimi krpami in torbami.

 

Končajmo s preprogo – ta je iz trgovine Artilleriet, in sicer maroška.

 

 

V naše domove se vrača tradicija. Pomembneje od sledenja trendom je, da se v svojem domu dobro počutite, tudi s pladnjem ali blazino, ki jo boste sami okrasili z geometrijskimi vzorci; navodila, kako tiskati vzorce na tekstil, najdete tu.