Jesenski pogrinjek

Jesenske žive barve so naš navdih za jesenski pogrinjek.

Je še kaj lepšega kot so jesenske barve? To leto je bila narava še posebej radodarna. Listje se je dolgo časa obdržalo na drevju, nastavljalo se je soncu in se bahalo v vseh možnih odtenkih rumene, rjave in rdeče barve. Dozorelo je grozdje, nato še kakiji – oranžni in tako sladki!

Poskusimo vsaj del te barvne palete in plodove narave prenesti v naš dom. Lotimo se jesenskega pogrinjka! Če nimamo na voljo vrta in si ne moremo privoščiti, da bi posedali pod kostanjem na svežem zraku in pod modrim nebom, kjer bi veter sam poskrbel za dekoracijo naše mize, prinesimo sami jesen na našo mizo. Ne potrebujemo veliko.
Le lepo pogrnjeno mizo, ki jo bomo obogatili z barvami zemlje in neba. Prav posebej lepo se bodo v celotno sliko pogrinjka vključile skodelice in krožniki v temno rjavi barvi zemlje. Bele pikice na njih bodo poskrbele za malo živahnosti.
Vsaki lepo okrašeni mizi pristajajo tudi sveče. Naj bodo tokrat krem barve, da se bodo lepše stopile z okoljem.
Radi pečete? Zdaj je priložnost, da si date duška in nahranite želodce in oči.
Mali kolački sedijo v rjavih papirčkih, v njih se skrivajo mandeljni, orehi in jabolka, pokriti pa so z barvasto kapo, da jih ne bo zeblo v ušesa.
Čimveč jih naložimo na okrasni pladenj, da si bodo delali družbo in se medsebojno občudovali. Če jim bo preveč pihal jesenski veter, pa jih pokrijte s steklenim pokrovom.
Vzemite še nekaj steklenih kroglic, nanizajte jih na vrvico in jih obesite nad mizo.
Jesenskega listja je seveda povsod dovolj. Naberite lepe liste različnih barv in jih potresite po mizi tako, kot bi jih napihal veter. Mi smo na lončen list napisali jedilnik.
Tako! Naravi smo ukradli eno samo sliko iz dolgega filma o jeseni. Najbrž ne bo zamerila, saj je vedno radodarna.
Vdihnite vonj po pečenih kolačkih in si pogrejte roke ob skodelici čaja.
Uživajte ob jesenskem pogrinjku!
Rjave krožnike in skodelice z belimi pikami smo dobili v trgovini EVIN DOM.
Foto in stliliranje: MatejaD