Pekač za potico – adventni venček

Ultra preprost adventni venček.

Pomislite, kako bi bilo, če bi se lotili peke potice, pripravili potrebne sestavine in pekač in se nenadoma spomnili, da sploh še nimate adventnega venčka. Ampak brez  adventnega venčka vendar ne gre!  Pozabite na potico, uporabite pekač in še neoluščene lešnike, madeljne in orehe, pobrskajte za svečami in se lotite dela.

 

Pekač za potico - adventni venček

Ta adventni venček naj zgleda starinski in kmečki, zato je najbolje, če najdete kakšen že na pol zavržen, lahko tudi delno odkrušen glinen pekač. Ko ga pogledamo, nam takoj vzbudi spomine. Pripoveduje nam o starih časih, ko so ljudje še posedali ob kmečki peči, si greli premražene roke in se pomenkovali o družini, kmetiji in vremenu. Iz  krušne peči je zadišalo po pečeni potici. Mama je previdno izvlekla pekač in vsi so se zbrali okrog, občudovali in srkali vase prelestne vonjave.

Pekač za potico - adventni venček

Ja,ja stari časi! Dovolj sanjarjenja, nadaljujmo z delom!

Pekač napolnimo približno do polovice z mešanico orehov, madeljev in lešnikov, ki jih še nismo zbezali iz njihove lupinice. Neoluščeni orehi  prav tako spominjajo na čase, ko so se ljudje ob večerih zbrali okoli kmečke mize in jih trli za potico, otroci pa so jih na hitro in na skrivaj stlačili nekaj tudi v svoja usta.

Pekač za potico - adventni venček

V pekač razporedimo štiri sveče. Nasujemo še več oreškov, ki bodo svečam dali  oporo. Če večkrat pečete piškote, imate morda tudi modelčke v obliki številk. Izberite številke od 1 do 4 in jih postavite zraven sveč.

Pekač za potico - adventni venček

Kaj pa modelčke v obliki jelenčkov, zvezd in zvezdic ali morda škorenjčkov? Uporabite jih. Veseli bodo, da se jim ne bo več treba skrivati po kuhinjskih predalih.

Pekač za potico - adventni venček

Pogrnite mizo z živahnim karirastim prtom in postavite nanjo adventni venček. Da bo deloval še bolj praznično, ga potresite z nekaj okrasimi kroglicami živahnih barv.

Pekač za potico - adventni venček

Ultra preprost, po nostalgiji dišeč adventni venček za ultra moderne čase!