Enostavna kartonasta smreka

Manjša kartonska smrečica, ki jo postavimo tudi v otroško sobo ali pisarno.

Mlajši otroci so običajno zelo navdušeni, če si lahko v svoji sobi postavijo čisto svojo novoletno smrečico, ki jo seveda tudi sami izdelajo. Tale iz šeleshamerja je precej enostavna za izdelavo, pomoč odraslih bo potrebna le pri izrisu in mogoče rezanju kartonaste osnove za smrečico, otroci pa jo lahko nato okrasijo s poljubno vrvico ali ostanki volne.

Za izdelavo osnove smrečice potrebujete dva pravokotna kosa šeleshamerja poljubne barve.

 

Na eni od krajših stranic označite polovico njene dolžine in tako dobite enakokraki trikotnik, ki ga izrežete. Manjša kosa, ki ostaneta, prav tako uporabite, da dobite tridimenzionalno smrečico. Oba večja dela po sredini prepognete.

Manjše trikotnike po sredini prepogiba zalepite z okrasnim lepilnim trakom. Enako storite pri drugi polovici smrečice, ki ju na koncu zlepite skupaj v celoto.

 

Na zunanje pokončne stranice smrečice s škarjami po dolžini naredite zareze (pribl. 4 na vsaki stranici), med katere nato napletate vrvico ali volno, ki bo našo smrečico še učvrstila in ji dodala volumen.

 

 

Končno smrečico lahko otroci po želji okrasijo še s raznovrstnimi okraski, npr. iz papirja, modelirne mase ali piškotkov.

 

Ideja in izvedba: Tjaša Brajdih