Uporaba novoletnih lučk

Igrajmo se z lučkami in svetlobnimi verigami in se domislimo novih, svežih rešitev za dekoriranje doma!

Lučke navadno obesimo na smreko ali ovijemo okoli vrat, oken, balkonov ali nadstreškov. Običajno vlačimo lestve, iščemo kabelske podaljške, lezemo gor in dol po pročelju, bentimo, ker nam je zmanjkalo kakih pet metrov svetlobne verige (in je potem ponoči videti, kot da naši hiši manjka pol strehe na desni) … naš lasvegaški december pa ni ravno tisto, kar smo si predstavljali, kajne? Naš recept: manj truda, več domiselnosti, pa bo rezultat odločno boljši. Ne, ne, ne mislimo na sani iz svetlobnih verig ali, bohnedaj, razsvetljenega Božička, mi imamo vendar stil! Zato: vzemimo lučke v roke, stopimo na prag  in razmišljajmo: lahko jih ovijemo okoli skladovnice drv, zavijemo vanje le drevesna debla  ali z njimi prepredemo brin pred vhodom. Lahko jih skupaj s smrečjem ali zimzelenimi girlandami vpletemo v stopniščno ograjo. Z njimi lahko okrasimo zimzelene posodovke v velikih koritih ali jih skupaj z velikimi storži in borovimi vejami naložimo v velik kmečki koš.

 

 

Noč pa naj kljub praznični razsvetljavi  še vedno ostane noč, bo bolje za denarnico, naravo in dober okus …

 

Mi smo z lučkami obdali srce iz šibja in okrasili stare tetine steklene krogle, ki so ležale na podstrehi.

 

 

Veliko srce iz šibja je prav primerno, da vanj čim manj opazno vpletemo kabel z drobnimi modrimi  LED-lučkami.

 

 

Srce smo obesili na prosojen moder trak iz organdija in ga obesili ob vhod.

 

 

Tudi v hiši so lučke lepe, in to ne samo na smrečici ali jelki. Na velik steklen krožnik smo naložili stare tetine srebrne krogle.

 

 

Mednje smo čim bolj neopazno napeljali kabel z lučkami.

 

 

Srebrne krogle in lučke med njimi ustvarjajo nešteto drobnih odbleskov.

 

Mi smo za zdaj čisto zadovoljni s svojimi rešitvami za novoletne lučke, sosed pa še kar prenaša lestev okrog hiše in pleza gor in dol.  Novoletna razsvetljava z lučkami in svetlobnimi verigami za vsak okus, skratka.