Adventni venčki – ustvarjajmo sami

Adventni venček lahko izdelamo tudi iz precej običajnih stvari kot je – pločevinka!

Imate radi adventne venčke, pa se vam zdi, da je večina narejna v klasičnih preverjenih klišejih, da jim manjka ustvarjalne iskrice, da so preveč tradicionalni in brez pravih idej? Imate dovolj zelenih venčkov in rdečih sveč? Naj bo letos adventni venček tak, ki diši po snegu in kristalčkih, ki se svetlikajo v soncu. Tak, ki ti pričara dolge zimske večere ob peči s skodelico vročega čaja v roki, ki ti pričara zvok mrzlega škripajočega snega pod tvojimi škornji, visoke smreke in skandinavske fjorde.

Pojdimo na pot! Koraki so enostavni, kratki, cilj pa nas bo navdušil.
Preden se odpravimo na pot, pobrskajmo po kuhinji ali se kje skriva prazna pločevinka. Dobro jo umijemo in v topli vodi odstranimo papirnat ovitek. Ta „slečena“ pločevinka, ki ne diši več po joti ali golažu, se bo z vašo pomočjo prelevila v prelestno posodico, ki bo zdaj v sebi gostila adventne sveče.
Zdaj potrebujemo črn akrilni sprej. Pločevinko pobarvajte z zunanje in notranje strani, pred tem pa nikar ne pozabite zaščititi delovne površine pred črnimi kapljicami, ki pri sprejih rade uidejo nadzoru in povzročijo slabo voljo.
V tretjem koraku izdelave prelepega adventnega venčka si pripravimo bele sveče, samolepilne kristalčke, okrasne umetne laske in nekaj lepih, elegantno enostavnih novoletnih okraskov v srebrni in rjavi barvi. Kristalčke lahko kupite tuKLIK.
Zdaj pa se lepo usedite, oddahnite si in se umirite. V naslednjem koraku je priporočljiva mirna roka. Okrog pobarvane pločevinke v enakomerni razdalji nalepimo kristalčke. Poglejte, kaj se je zgodilo! Pločevinka se je preobrazila iz Pepelke v kraljično!
Zdaj jo napolnimo z umetnimi laski (pomembno – glej opombo spodaj) in med njimi razporedimo štiri sveče. Pri tem bodimo kreativni, igrajmo se z dolžinami oziroma višinami sveč.

 

Po sredini mize razporedite belo tančico. Lepo je, če je tudi potiskana s snežinkami ali zvezdicami, če takšne nimate, pa tudi nič hudega. Okrasite jo še z lepimi okraski za božično drevo.
To je bil zadnji korak. Pot je končana. Malo smo zadihani in prijetno utrujeni. Vendar se je splačalo. Ta adventni venček je nekaj povsem drugega. Je paša za oči in srce.
Potrebovali smo:
* pločevinko
* balončke
* barvo
* kristalčki – kupite jih lahko tule
Pomembna opomba: Lepo prosim, ne pozabite, da so okrasni laski običajno gorljivi, zato sveč nikar ne prižigajte. Lepe so tudi takšne, neprižgane. Če hočete imeti sveče na vsak način prižgane, nadomestite laske s kakšno drugo, negorljivo snovjo (riž, s sladkorjem preliti mandlji ali beli kamenčki …)