Krasimo zunanjost – hitre ideje

Sneg na vrtu in pred hišo doda novo dimenzijo – lahko se igramo z barvami in oblikami krasitev.

 

Sneg naredi naš dom in vrt dvakrat lepša – pokrije pomanjkljivosti in kikse in poudari lepe detajle. Če ustvarimo nekaj preprostega okrasja in ga razpostavimo po zasneženem vrtu, terasi, balkonu ali pred vhodom, smo zmagali –  prvo mesto za stil v soseski nam ne uide.

 

 

V naši ulici bo spet zmagala prva soseda na levi. Poglejmo, kako se je lotila dekoriranja zasneženega vrta! Njeno kovinsko ogrodje za vzpenjalke je pozimi golo in pusto. Soseda pa je spletla enostaven venec iz smrečja in ga obesila na ogrodje.

 

 

 

Na smrečje je navezala le nekaj rdečih jabolk in tako imenitno poustvarila dva stara simbola tega prazničnega obdobja: zeleni venec simbolizira neprestano obnavljanje življenja, jabolka pa je simbol blaginje, rodovitnosti in hkrati prelomnega dogodka.

 

 

 

Jabolka bodo kmalu opazile ptice in si bodo v snegu hodile tešit lakoto.

 

 

Ker pa bo zima huda, lahko v venec navežemo še lojnato pogačo, da jo bodo ptice počasi kljuvale. Najbolj imenitno je, da bomo to zimsko dekoracijo na pomlad lahko vrgli na kompost, saj smo uporabili le naravne materiale in nekaj vrvice.

 

 

 

 

Blizu vhoda raste povešava iva (Salix caprea Pendula). Dober meter visoko drevesce s povešenimi vejami je nekoliko osamljeno in pusto pod mehko sneženo kapo. Soseda je belo-temnosivo monotonost uspešno poživila z rdečo barvo.

 

 

 

Na tanko žico je nanizala plodove panešpljice in oblikovala silhueto srca.

 

 

 

Na tanko žico je nanizala plodove panešpljice in oblikovala silhueto srca.

 

 

Pod vrbo je postavila še tri rdeče lanterne, in ker je dosledna ženska, pod večer v njih prižge čajne svečke.