Ideje za počitniško ustvarjanje

Počitniška zabava za otroke male in večje. Tudi za velike!

V dneh, ko je zima kilava, vreme tako-tako in so otroci doma, so dobrodošle ideje za zabavno in hkrati kakovostno preživljanje časa.

1. Družabne namizne igre – kljub vsem igram, ki že obstajajo na trgu, predlagamo, da si igro izdelate sami. Povzamete logiko igre Človek ne jezi se in sami zasnujete igro s preprekami in dolžnostmi. Zabavno bo, če bodo za “nagrado” tudi družinske dejavnosti, kot so izleti, kino ali pospravljanje kuhinje, otroške sobe (seveda morajo pospravljanje otroške sobe zadeti starši, sicer ni dovolj zabavno).

 

 

2. Lahko se lotite organiziranja in pospravljanja. Otroci lahko tako pomagajo pri ovitkih za knjige, izdelavi table za sporočilamagnetkov ali lončkov za pisala.

 

 

3. Vrtna sezona je blizu, zato bo aktualno izdelovanje označevalcev vrtičkov iz plastificiranega papirja ali fimo mase, morda celo pripravite lonček za začimbe in setveni notesnik.

 

 

4. Majhni otroci lahko svojo finomotoriko vadijo z rezanjem in lepljenjem. Uporabite lahko star darilni papir ali si s spleta natisnete brezplačne predloge za scrabbook in otrokom prepustite, da sami oblikujejo svoje slike. Mi smo izdelali popularno “žehto na vrvici”.

Nekaj koristnih linkov: velika izbira brezplačni scrab papirjev je na strani Shabby princess papirji. Ideje za izdelavo različnih izdelkov najdete v  etsyjevi trgovini:   psitsinthedeails.

 

foto: Made by Joel

 

5. Izdelajte papirnato mesto ali  sovji mobiliMade by Joel – vsi, ki iščete dobre ideje za popestritev otroških igrač, boste navdušeni nad tem blogom.

 

 

6. Barvanje česarkoli je za otroke vedno zabavno! Barvate lahko čipkaste prtičke za torte, embalažo … Ogromno idej za barvanje in dejavnosti v hiši in zunaj nje najdete na naslednjih blogih:

Frugalfamily, The Crafty Crow in Childhood101.

 

Uživajte in nam sporočite, kaj počnete! Veseli bomo vaših idej za zabavne počitnice.