Dalije in krizanteme: tako jih dela Lorna Syson

Oblikovalka tekstila in njene rože iz blaga – enostavna ideja, veliki cvetovi!

 

Če me že vprašate, na kaj vedno znova padam, bom priznala: na blazine (poleg keramičnih skodelic. In okvirjev za slike. Sveč. Papirja za zavijanje … Ženska, dovolj, preden prideš do pikantnejših padanj!). In če vas zanima, strast do okrasnih blazin delim z moškim podmladkom v družini – vendar se ta različno izraža. Medtem ko jaz cenim njihovo lepoto in očarljivost, fantje pravijo, da je to mega pripomoček za ravs ali grajenje trdnjave.
 

 

Če se bom dokopala do blazin, ki jih ustvarja Lorna Syson, britanska oblikovalka tekstila, mlatenje z njimi odpade. Najprej zato, ker so čisto predrage za mikastenje. In potem zato, ker Lorna ustvarja tako očarljive reliefne strukture, da bi jih človek postavil na častno mesto na kavču in potem kar gledal, gledal …

 

Lorna Syson je po diplomi na univerzi Loughborough sodelovala z različnimi modnimi kreatorji in hišami, od Diane Von Furstenberg do Peachoo and Kresbery, Next in Topshop. Pred dvema letoma pa je ustanovila svojo firmo Lorna Syson Textiles in začela izdelovati naravi prijazno kolekcijo modnih dodatkov in dodatkov za dom. Najboljši materiali – volna, svila, račje perje – maroški navdihi, očaranost nad strukturo dalijinih in krizanteminih cvetov, poznavanje tiska na blago in veliko rezanja in šivanja – pa nastanejo take očarljive blazine z reliefnimi poudarki, veliki cvetovi za na steno in potiskane blazine. Če ste okoljsko ozaveščeni: izdelki imajo nevtralen ogljikov odtis, kar pomeni, da njihova izdelava ne škodi okolju.

 

 

 

En takle cvet na steni je sestavljen iz neštetih cvetnih lističev, ki se organsko manjšajo proti središču, tako da ustvarja perfekten posnetek pravega cveta.

 

 

Fantje, to so blazine za gledat in ne za mlatit!