Oprema iz lepenke osvaja svet

Lepenka se je iz cenenega materiala za embalažo spremenila v pohištvo in dodatke za dom.

V zadnjih letih smo pogosto slišali za opremo iz lepenke, vendar smo verjetno podvomili o njeni smiselnosti. Kako, zakaj oprema iz lepenke? Koliko je sploh obstojna? Kdo pa bi si vendar želel opreme iz lepenke?

Medtem je oblikovanje lepenke toliko napredovalo, da bodo tudi največji dvomljivci morali priznati, da bi bila lepenka za nekatere primere vendarle najboljša rešitev. Oprema iz lepenke je odlična alternativa nizkocenovnemu pohištvu, ki prihaja od daleč, povzroča onesnaženje ob svojem nastanku in na dolgi poti do nas ter kmalu roma na smetišče. Lepenko je zato smiselno uporabiti povsod, kjer potrebujemo pohištvo, ki ga zlahka prenašamo in premikamo ter je po možnosti tudi všečno. Prepričani smo, da bodo spodaj predstavljeni kosi pohištva iz lepenke poželi zanimanje tistih, ki se ukvarjajo s predstavitvami stanovanj na nepremičninskem trgu, pa tudi takih, ki se morajo pogosto seliti po razstaviščih in sejmih. Poleg tega je marsikateri kos pohištva iz lepenke kot naročen za popestritev otroške sobe, saj otroci hitro odraščajo in že čez nekaj let potrebujejo nove rešitve. Tudi podnajemnikom bi bil mogoče všeč kateri od predlogov iz lepenke, prav tako pa bi z njimi lažje sledili modi mnogi gostinski lokali. 

Zakaj pa ne bi tudi v običajnem domu uporabili opreme iz lepenke?

 

Pri omari Matrioshka podjetja Kubedesign nas bodo gotovo zasrbeli prsti, da bi z njo opremili otroško sobo. Hudomušna, pisana in lahka omara nam na ustnice izvablja nasmeh.

 

oprema_lepenka_pohistvo_cardboard_furniture

Nosilec za steklenice Bodega (trgovina) in regal Lisca (ribja kost) bi se brez težav znašla tudi v restavraciji ali vinoteki. Ali pa na razstavnem prostoru v sklopu kakšne gastronomske pobude.

 

oprema_lepenka_pohistvo_cardboard_furniture  oprema_lepenka_pohistvo_cardboard_furniture

Napis Love v vintage slogu bi popestril katerokoli dnevno sobo ali kuhinjo, na njem pa bi našle svoje mesto tudi revije, ki jim ponavadi težko poiščemo pripraven prostor.

 

oprema_lepenka_pohistvo_cardboard_furniture

Kdo bi si mislil, da je svetilo Barokka iz lepenke?

 

oprema_lepenka_pohistvo_cardboard_furniture

 

Lepenka je primeren material tudi za bolj sodobne oblike, tako kot dokazujejo izdelki podjetja Staygreen.

oprema_lepenka_pohistvo_cardboard_furniture

 

Svetila, naslanjači in oprema, ki bi bili uporabni tudi za sezonske gostinske lokale.

 

oprema_lepenka_pohistvo_cardboard_furniture

 

Pa še stoli Stone, ki jih lahko zvečer brez težav pospravimo.

 

oprema_lepenka_pohistvo_cardboard_furniture

Disovci bi zase takoj vzeli Matrioshko in napis Love. Pa vi?

 

Foto: Staygreen in Kubedesign