Kvačkanje je trendovsko

Zanke, nitke in modna barvna paleta – kako do trendovskih izdelkov brez prevelikih stroškov.

Ročna dela so trendovska, kar priznavajo tudi vsi profesionalni napovedovalci modnih smernic. Popolnoma vseeno je, jih kupite ali jih naredite sami, kakovostni ročno izdelani izdelki so spet moderni. Modno je vse od pletenja, kvačkanja ali rezljanja lesa pa do oblikovanja gline ali katerekoli druge umetne mase. Celo velike blagovne znamke v svoje kolekcije vračajo izdelke z ročno izvezenimi vzorci. Veliko je k temu pripomogla finančna kriza in večja  brezposelnost, zelo pomemben dejavnik pa je gotovo tudi racvet ustvarjalnih blogov in pojav trgovinic, ki omogočajo prodajo doma narejenih izdelkov. Ustvarjanje je čedalje bolj priljubljeno, prav tako oživljanje rokodelstva in obujanje ročnih spretnosti, ki so jih naši stari starši dobro obvladali, mi pa pozabili.

Kvačkani izdelki so trendovski, tu ni dileme. Skvačkamo lahko marsikaj, ne samo ljubkih oblačil za otroke, kap in šalov za odrasle, temveč tudi dekorativne izdelke, kot so recimo girlande iz srčkov.

 

Kvačkane denarnice ┤izbirate med različnimi barvami in vzorci, tako je lahko vsako kreator svoje denarnice.

 

 

S kvačkanim ovojem lahko oblečemo konzerve in jih uporabimo kot vazo ali kot posodico za shranjevanje svinčnikov, škarij, pletilk in kvačk, pisal in podobnih drobnarij. Vesna iz sobezrazgledom je nakvačkala obleke konzervam in fancy denarnico. Kaj je lahko bolj trendovsko kot kvačkana denarnica v neonski rožnati barvi?

 

Kvačkani izdelki v prostor vdihnejo dodatno življenje, pa naj bo ta opremjen v slogu shabby chic ali v čistem minimalizmu.

Za naš dekorativni set vaz smo izbrali sivo barvo, oblekli smo konzervo in steklenico ter tako lepo okrasili naš kotiček. Steklenico bomo uporabili kot vazo in za popestritev dodali še papirnato rozeto. Za praznične dni lahko na nakvačkate tudi praznične vzorčke, zvezde, srčke …

Kvačke v roke in nakvačkajte si dekoracijo za svoj najljubši kotiček. Oblečena konzerva se olično odreže tudi kot vaza, mar ne?

V trendu ste lahko brez prevelikih dodatnih stroškov, kvačkanje je le ena od ročnih spretnosti, ki je v današnjem času dobila novo vrednost.

Izdelava in kvačkanje: Vesna – sobazrazgledom

Zvezki: Tejaideja

Foto: Klemen Brumec