Tekstilni trendi – Bantie

Izprane pastelne barve s severa.

Mrzli januarski dnevi prinašajo nove trende na različnih tekstilih področjih,  visoka moda se razkazuje po večini modnih prestolnic,  mali tekstilni proizvajalci se predstavljajo na sejmih in skozi svoje razvejane promocijske kanale. Bantie – švedski proizvajlec predstavlja letošnje tekstilne vzorce. Barve se gibavajo v nežnih, skoraj vodenih pastelnih barvah, ki spominjajo na skandinvsko svetlobo, ko se zima preveša v pomlad.


 

Narava in njena igra s celicami, ki jih lahko opazujemo pod mikroskopom, cvetovi in sadjem ter živalmi – predvsem ptice –   je bila  navdih za vzorce. Ko gledam vzorce na spodnjih izdelki me spominjajo na  regratove lučke, prerezane pomaranče, meduze, kraške kamnite ograje …

 

Z vzorci so potiskali bloke, male japonske babuške …

 

Grafični vzorci v belo črni kombinaciji so navdušili tudi opremljevalce hotelov, ki so za zavese v hotelu  Vinci Bit v Barceloni  izbrali spodnji Totem vzorec.

 

Vsi izdelki so na voljo tudi v njihovi spletni trgovini, cene izdelko v niso nizke, pravzaprav 83€ na tekoči meter tekstila ni poceni, prav tako ne 168€ za namizni prt. Z veseljem občudujem resnično lepe in dodelane vzorce.