Všečnosti za vikend

Predlogi in nam všečni zapisi tega tedna

Konec tedna – konec zimskega časa! Čas za sejme, bolšjake, vrtnarjenje … Nekaj naših namigov si preberite!

Napotujemo:

  • Predavanja v Trajnicah Strgar

 

V soboto, 26. marca,  vrtnarija  Trajnice Strgar vabi ob 10. uri  na predavanje o trajnicah, ki bo potekalo na prostem, na primerih  vzorčnih gred in matičnih nasadov. To bo prvo predavanje v seriji  predavanj,  ki so namenjena vsem ljubiteljem trajnic in  želijo vedeti kaj več o tem, katere vrste sadimo skupaj, da bomo imeli lepe cvetlične grede vse leto. Vsebina predavanj je vezana na letni čas. To je le prvo od serij predavanj  v pomladanski sezoni 2011.

 

Od danes opoldne, 25. marca 2011, do nedelje, 27. marca, poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani 5. mednarodni sejem zbirateljstva Collecta. Na Collecti se zberejo zbiratelji in trgovci najrazličnejših zbirateljskih področij: denar, razglednice, znamke, minerali, fosili, dragulji, antikvitete, telefonske kartice, gramofonske plošče in zgoščenke, kinder in pez figurice, stripi, militarija ipd. Celo Bakugani bodo, če morate prepričati otroke za obisk. Vsako leto je Collecta obogatena s tematsko razstavo in spremljajočim programom. Nujno za mnoge ljubitelje lepega. Vstopnina 3 evre za en dan, 7 evrov za tri dni.

  • Odprta vrata waldorfskega vrtca Čebelica

 

Dan odprtih vrat v waldorfskem vrtcu Čebelica v Radovljici poteka danes od 16.30 do 19. ure. Pripravljajo program za otroke, starši pa bodo spoznali delo v vrtcu. Obisk je lahko tudi imeniten navdih za luštno in okolju prijazno opremljanje in dekoriranje otroških sob in doma.

V petek, 25. marca 2011, bo ob 19. uri v ŠKUCU, Stari trg 21, Ljubljana, licitacija zmagovitih fotografij MAKfestovega fotonatečaja. Na odru se bodo izmenjavali Miha Brajnik, Lucija Čirović in Rok Kušlar; licitaciji bo sledil koncert Janija Kovačiča in mladega kantavtorja Jošta Zia Derlinka. Poslastica: tri portrete oseb, ki bodo za to pripravljene plačati največ, bodo naredili Marko Lakovič, Borut Peterlin in Jože Suhadolnik.  Ves denar, zbran z licitiranjem in od prodaje vstopnic, bo namenjen v MAKfestov sklad za štipendiranje dijakov iz prikrajšanih enostarševskih družin in za pomoč dijakom iz rejniškega sistema. Dogajanje organizirajo dijaki!

  • Bolšjak na Linhartovem trgu

V nedeljo, 27. marca 2011, bo od 10. ure na Linhartovem trgu v Radovljici potekal bolšjak. Po stari tradiciji se v Radovljici vsako zadnjo nedeljo prodaja, kupuje, menja predmete, ki imajo še uporabno vrednost ali so antikvitete. Prirejajo tudi delavnice za otroke.

V nedeljo, 27. marca 2011, prirejajo v Slovenskem etnografskem muzeju, Metelkova 2, Ljubljana, sejem. Pobrskajte po stojnicah z unikatnimi rokodelskimi izdelki ter spoznajte rokodelce in njihove izdelke.

  • MEGRA, 24. mednarodni sejem gradbeništva Gornja Radgona

Ni ravno všečnost za vikend, bo pa dobrodošel opomnik za graditelje: od torka, 29. marca 2011, do sobote, 2. aprila, poteka v Gornji Radgoni 24. mednarodni sejem gradbeništva MEGRA. Moto je Obnovljive perspektive. Prijavljeni razstavljavci napovedujejo mednarodno sejemsko razstavo z materiali za gradnjo, toplotnimi izolacijami, gradbeno kemijo, stavbnim pohištvom in elementi, oblogami, sanitarno opremo, ostrešji in kritinami, gradbeno mehanizacijo, opremo in orodji, komunalno opremo in čistilnimi napravami. Predstavljeni bodo obnovljivi in alternativni viri energije, sistemi in oprema za njeno zajemanje in izrabo, oprema za male elektrarne ter financiranje in finančno svetovanje za obnovljive vire energije.