Iannone in njegovo eko pohištvo

Zanimivi oblikovalski pristopi in trajnostno naravnana izbira materialov za sodobno opremo večnih oblik.

Michael Iannone je oblikovanje pohištva odkril šele proti koncu akademskega študija, vendar je takoj vedel, da je končno našel pot do izražanja svoje ustvarjalnosti.

Takoj po diplomi je v Glassboru nedaleč od Philadelphie in lučaj stran od svoje fakultete ustanovil podjetje Iannone Design in začel uporabljati materiale, ki so izvirali iz ekološko naravnane proizvodnje. Po nekaj letih je ugotovil, da je na trgu veliko zanimanje prav za takšne surovine, zato se je v celoti usmeril v tovrstno pohištvo. V njegovem prodajnem programu bomo našli kirei, ki ga proizvajajo iz stebel sirka, stranskega proizvoda pridelave riža, bambusovih plošč in plutovine, pa tudi kostanjevega lesa, ki izvira iz starih pregrad proti plazovom iz Wyominga.

 

 

 

Iannonejeva oprema je oblikovana po vzoru pohištva iz petdesetih let 20. stoletja in oplemenitena z intarziranimi vzorci, ki jih že dolgo nismo videli na sodobno oblikovani opremi.

 

 

Podjetje si deli proizvodne stroje in prostore s šestimi drugimi mizarskimi podjetji, saj se je vključilo v zadrugo in s tem izkoristilo projekt oživitve opuščenega območja v Kensingtonu in tako dobilo olajšave pri najetju stare hale.

 

 

Vse pikice, ki sestavljajo motiv na spodnji omarici, so izvedene z intarzijami.

 

 

Obdelava Iannonejevega pohištva terja precej več ročnega dela od običajnih serijskih proizvodov, kljub temu je nekaj svojih kosov priredil za cenejšo proizvodnjo. Te bomo lahko kmalu našli tudi v katalogih verige Anthropologie.