Parni kuhalnik

Okusen in zdrav obrok brez dodanih maščob in soli za gurmanske užitke.

Tempo življenja nas vse prevečkrat pripelje do tega, da si sredi delovnega dneva privoščimo le kakšen obrok hitre hrane ali pa ne uspemo zaužiti niti enega toplega obroka v dnevu. Ker sta prehrana in zdravje tesno povezana, so v Gorenju ponudili nove modele parnih kuhalnikov, ki s svojo preprosto uporabo in kakovostjo olajšajo vsakodnevno pripravo hrane in prihranijo čas. Pripravljamo lahko namreč več jedi hkrati, in to brez bojazni, da bi se vonji posameznih jedi mešali, saj v parnem kuhalniku hrane ne obdelujemo na tako visoki temperaturi.

Z novim parnim kuhalnikom Gorenje FS 900 E lahko zase in za svoje najbližje na hitro pripravite zares polnovreden in zdrav obrok. Novi parni kuhalnik ima številne prednastavljene programe ter funkcije, kot so  zakasnitev vklopa do 12 ur, samodejni izklop ob izteku nastavljenega časa kuhanja ter zvočni signal, ki opozarja na pomanjkanje vode v kuhalniku in samodejni izklop ob daljšem nedelovanju. Odlika parnega kuhalnika Gorenje FS 900 E je poleg hitrosti in preproste uporabe tudi zdrav način priprave hrane. S kuhanjem v pari se namreč v veliki meri ohranijo vitamini in hranilne snovi, pa tudi barva živil ostane naravna. Kljub izrazito hitremu življenjskemu tempu lahko vsi tisti, ki želijo skrbeti za zdrav način življenja, sedaj s pomočjo novega Gorenjevega parnega kuhalnika poskrbijo za kakovosten dnevni obrok ter uživajo v polnosti različnih okusov.
Kuhalnik na paro Gorenje FS 900 E sestavljajo posebna posoda za juho/riž ter tri posode za kuhanje v pari, pladenj za kapljanje in ojačevalnik okusa AromaPlus, ki še dodatno poskrbi za aromo jedi. Model FS 900 E odlikuje tudi dizajnski podstavek iz nerjavnega jekla. Parni kuhalniki s svojo preprosto uporabo olajšajo vsakodnevno pripravo hrane in prihranijo čas. Pripravljamo lahko namreč več jedi hkrati; brez bojazni, da bi se vonji posameznih jedi mešali, saj v parnem kuhalniku hrane ne obdelujemo na tako visoki temperaturi.
Vanilijeva rižota (za 4 osebe)
Sestavine:
·        1 skodelica riža
·        2 ½ skodelici / 625 ml mleka
·        ¼ skodelice sladkorja
·        1 čajna žlička ekstrakta vanilije
·        ½ skodelice/125 ml smetane
Postopek:
1. Vodni zbiralnik napolnimo do oznake MAX, vstavimo odcejalnik in na vrh postavimo košaro parnega kuhalnika.
2. Riž, mleko in sladkor vsujemo v posodo za kuhanje riža/omak. Posodo za kuhanje riža/omak previdno vstavimo v košaro parnega kuhalnika. Pokrijemo s pokrovko.
3. Čas kuhanja nastavimo na 60 minut oziroma dokler riž ni kuhan in ne vsrka vse tekočine. Čas kuhanja po potrebi skrajšamo ali podaljšamo.
4. Pokrovko odstranimo in dodamo ekstrakt vanilije ter smetano. Nežno premešamo, da se vanilija in smetana vmešata v maso. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo v pari še nadaljnjih 5 do 8 minut oziroma dokler ne dobimo goste, kremaste mase.
Kuhane pudinge pazljivo vzamemo iz kuhalnika. Ponudimo vroče s kuhanim ali svežim sadjem. Lahko jih ponudimo v modelih ali pa jih iz modelov obrnemo navzven in položimo na servirne krožnike.
Po želji jih lahko uživamo z jajčno kremo ali sladoledom.
Oglasno sporočilo!