Ideje za pirhe

Velika noč je pred vrati in čas je za barvanje pirhov. Predstavljamo vam nekaj inovativnih idej za okrasitev pirhov.

Dekoracija, ki zahteva mirno roko in je hkrati dogodivščina odkrivanja slovenske etnološke dediščine. Pobrskajte po babičini omari in našli boste vzorce za vezenje, ki jih s pisalom, tankim čopičem ali flomastrom prerišite na pirhe. Poigrate se lahko z različnimi motivi.

 

 

 

Za barvanje pirhov lahko uporabljate naravne barve, odtenek pa je odvisen od več dejavnikov. Od količine čebule, zelišč ali zelenjave, ki jo uporabite, do časa, ko jajca namakate v obarvani vodi. Poskusite, zabavno je in lahko dobite res zanimive barve.

 

V nadaljevanju članka smo nanizali nekaj idej, kako okrasiti pirhe, da bodo unikatni, zanimivi, vaši. Dodali smo tudi povezave na članke o različnih velikonočnih pogrinjkih. Z vztrajnostjo in mirno roko lahko pirhe pobarvate s kopico zelenih listkov in tako pričarate pomlad na svojem pogrinjku.

 

Pirhe lahko okrasimo tudi s silhuetami in velikonočno mizo popestrimo s šopkom cvetja, ki smo ga nabrali na domačem vrtu.

Velikonočno mizo lahko okrasimo s pogrinjkom, ki ga oblikujemo iz jajčne lupine.

Za ljubitelje črk in pisanja pa priporočamo velikonočno krašenje z uporabo časopisnega papirja in črk, prav gotovo bodo to najbolj unikatni pirhi.

Pomladi hrepenimo po svetlih nežnih barvnih paletah, zato so črni pirhi presenečenje in hkrati izziv. Pripravili smo dva različna motiva črnih pirhov.

Nežni in zelo prijetni na pogled so pirhi, ki jih porišete z belim in pisalom in nanje narišete majhne nežne vzorce.

Pirhe lahko pobarvate tudi s svilenim papirjem, tako dobite izrazite, močne barve.

Urša Nina Cigler nam je pokazala, kako ona barva pirhe, z voskom in voščenkami.

Za konec pa še ideja, kako lahko okrasite pirhe s pisanimi lepilnimi trakovi in pirhom naredite obleke. Otroci jih bodo nedvomno veseli.