Dekoriranje: vijoličasta velika noč

Ideja za dekoracijo velike noči gradi na nežnem lila odtenku in girlandah v vetru!

 

Izkoristite sončne pomladne dneve – če se bo lepo vreme nadaljevalo, bomo lahko posedali na vrtu ali terasi, ki ju bomo dekorirali z girlandami, da bodo miniaturne zastavice plapolale v zraku, mizo pa bomo okrasili s (seveda) časopisnimi pirhi in pločevinastimi lončki, v katerih so lončki z vrtnimi  marjeticami. Aja, nakup smo opravili v Rutarju: lila lesene rožice stanejo 2,19 evra, pločevinasti lonček pa stane  3,39 evra.

 

 

Girlande z miniaturnimi zastavicami zlahka naredimo, sodelujejo pa lahko tudi otroci.

 

 

Potrebujemo:

  • svilene trakove,
  • časopisni papir,
  • škarje,
  • spenjač,
  • vrvico ali tanko žico.

Časopis narežemo na trakove, široke dva do pet cm. Časopisne in svilene trakove narežemo na 15 do 20 cm dolge kose in jih prepognemo. Na koncih jih izrežemo v obliki ribjega repa, kot vidimo na fotografiji zgoraj. S spenjačem jih pripnemo na vrvico ali žico.

 

 

Časopisne pirhe naložimo na seno ali slamo v kovinskih lončkih.

 

 

Lesene cvetove prav tako privežemo med zastavice iz trakov, da plapolajo v vetru.

 

 

Če boste izbrali druge barve, se omejite na dve komplementarni barvi ali morda eno barvo v več odtenkih. Za veliko noč in spomladanske praznike se vedno obnese tudi kombinacija bele z rumeno, rdečo, zeleno  ali modro.

 

 

Vrvice z zastavicami  obesimo nad mizo ali jih razpeljemo med drevesi v vrtu.

 

 

Bel porcelan in bel prt lepo dopolnjujeta nežno barvno sliko. Ne bojmo se pomladnih sap, ampak pogumno prenesimo obede in prigrizke na plano, da nas obsije sonce in objame mlado zelenje: velika noč bo tako lepša!

 

 

Smo vas prepričali v dekoriranje ob veliki noči doma: nekaj malega izdatkov, ura ali dve časa za ustvarjanje in okrašena dom in vrt za pomladne praznične dni z osebnim stilom!