Velikonočna dekoracija: pisani kornetki presenečenja

Upamo, da ste žito včeraj posejali.

Da boste tako  lahko  na velikonočno  nedeljo sestavili pogrinjek, kot  vam ga bomo predstavili v naslednjih treh prispevkih! Izdelamo toliko kornetkov, kolikor bo gostov za mizo – ali pa vsaj kolikor bo otrok. Položili jih bomo poleg jedilnega pribora. Lahko pa jih tudi podarimo. Ljudje se razveselijo veseli drobnih pozornosti, ki ne obvezujejo, le grejejo srce.

Potrebujemo:
·         trši vzorčasti papir,
·         rižev ali katerikoli drug mehkejši papir,
·         dekorativni trak,

·         lepilo, škarje.

 

Izberimo barve papirja, ki se bodo ujemale z barvo drugih sestvin pogrinjka. Mi smo se podločili za svetle pastelne barve, ki so blizu pomladi. Izbrali smo pikčast papir.

Najprej si izdelamo šablono za kornetke. Narišemo krog s premerom približno 22 cm in ga razdelimo na 4 dele. Eni četrtini dodamo še en cm za rob, na katerega bomo namazali lepilo, in izrežemo.

Iz vzorčastega papirja s pomočjo šablone izrežemo osnovo za kornetek. Izrežemo še pravokotnik v velikosti približno 22 cm x 11 cm iz riževega papirja.

Na notranjo stran kornetka namažemo lepilo in prilepimo rižev papir, ki ga rahlo nagubamo. Lepilo namažemo še na rob kornetka in zavijemo v stožec.

Kornetek napolnimo z drobnim presenečenjem in zavežemo s trakcem.