Črni pirhi

Črni pirhi za drzno velikonočno dekoracijo.

Jajca za veliko noč barvamo v različne barve. V sodobnosti so izgubila prvotno vlogo rdečih pirhov, ki so bili simbol krvi, in postala izrazit dekorativni element v velikonočnem času. Tako pirhe obešamo na vence, jih postavljamo v lonce skupaj z lončnicami, jih umeščamo v najrazličnejše postavitve poleg bonbonov ali čokolade. Zelo hvaležne so kombinacije z nežnim spomladanskim cvetjem in pirhi. Mi smo si za spremembo zamislili črna jajca.

 

Potrebujemo:

  • črno akrilno barvo
  • jajca
  • krede
  • primerno posodico

 

 

 

Jajca smo prebarvali s črno akrilno barvo, s tem pa smo dobili podlago, na katero bomo lahko z lahkoto pisali s kredo. Zavedamo se, da je črna barva pirhov netradicionalna izbira, vendar bo s pravo nežno posodico, morda s pisanim prtičkom, postala zanimiva velikonočna dekoracija.

 

 

Na naše pirhe smo napisali ime ter narisali simpatične zajčke ter jih postavili na mizo kot pogrinjek.  Pirhi pobarvani z akrilno barvno, niso primerni za užitje!

 

 

Poskusite tudi vi, veseli bomo vaših fotografij pirhov in velikonočnih dekoracij tako na FB zidu kot v  naših albumih. Pokažite svoje delo, naj v njem uživamo tudi mi.