Bel cvetlični lonec in sveča

Nakupi in ročne spretnosti – dekorirajmo praznične dni!

Kaj naredite s starimi cvetličnimi glinenimi lonci? Na tihem upate, da bodo komu padli iz rok in se razbili,  da boste lahko kupili plastične z vodno rezervo? Če niste tako trdosrčni, vam priporočamo malce bele barve, saj boste z nekaj dela ustvarili  luštno in preprosto velikonočno dekoracijo, ki bo poudarila lepoto starega glinenega lonca.

 

Potrebujete:

  • glinen cvetlični lonec,
  • belo barvo, čopič in zaščitni lepilni trak,
  • pirhe, okrašene s časopisnim papirjem.

 

Lonec na približno polovici višine zaščitite s trakom in prebarvate le spodnjo polovico. Mi smo izbrali belo barvo, saj skupaj s časopisnim papirjem na pirhih ustvarja res lušten učinek na naši velikonočni mizi.

 

 

Pirhe, zavite v časopisni papir, znate narediti!

 

 

Poleg sezonskih cvetlic, ki jih posadite v belo pobarvane glinene lončke, dodajte še ljubke svečke v obliki steklenih vedrc, tako da bo plamen zaščiten pred muhastimi pomladnimi vetriči. Našli smo jih na oddelku za dekoracijo v Rutarju. Cena za kos je 1,99 evra.

 

 

Zdaj pa nam preostane še najlepše opravilo: glinene lončke z marjeticami, pirhe in sveče razporedimo po praznični mizi. Z njimi lahko okrasimo tudi mizo na vrtu ali terasi.

 

 

Naša miza na vrtu je že stara: star les in preperela plast na glinenem cvetličnem lončku se imenitno ujemata. Bele sveče in pirhi dopolnjujejo našo belo veliko noč.

 

 

Vso velikonočno dekoracijo pa lepšajo še bele vrtne marjetice – in preprosta, reciklirana, poceni, vendar prefinjena velikonočna dekoracija je ustvarjena!