Free printi: obarvani velikonočno in pomladno

Velikonočni sedežni red, voščilnica, ovitek za pecivo …

Pripravili smo vam nekaj zastonj predlog za tisk, free printov, s katerimi  lahko popestrite svojo velikonočno mizo in okrasite dom in vrt med bližajočimi se prazniki. Začnimo s kozarci in sedežnim redom: okrogle lističe lahko uporabimo za  za označitev slamic in sedežni red.

 

 

Natisnjene sedežne rede dajte na prtiček ali pod kozarce – goste bodo hkrati razveselili in rešili nelagodja, kam naj se usedejo.

 

 

Velikonočna voščilnica ali jedilni list – natisnite predlogo s silhueto zajca!

 

 

Voščilnico lahko natisnete na papir, prepognete, napišete voščilo in odpošljete. Ena od mnogih možnosti je, da voščilnice zrežete na velikost velikost 15  krat 15 cm, napišete voščilo, zajčka natisnete na paus papir ter ga z modrim trakom prevežete čez voščilo. Zajec je na voljo v dveh velikostih, z njim lahko ustvarjate različne izdelke.

 

 

Iz osnovnega papirja lahko s pomočjo modelov pripravite košarice za kolačke (mafine ali muffine) in zastavice.  Zastavice izežete v poljubne oblike in izrežite  enojne ali dvojne repke. Z njimi lahko okrasite narezke in pecivo.

 

 

Čakajo vas modri zajčki na beli podlagi ali beli zajčki na črtasti podlagi. Vzemite še škarje v roke in ustvarjajte: košarice za pecivo, pirhe, čokoladna jajčka …

 

 

Celo najbolj običajno pecivo postane z nekaj dekoracije – izdelali smo zastavice in košarice iz papirja, potiskanega z brezplačnimi predlogami – free printi, ki  jih lahko odprete spodaj.

Zajce smo natisnili  na malce trši karton, izrezali smo jih, jih prilepili na palčke  ter jih zasadili med belo cvetoče pomladne lončnice, kot so ranunkule in vrtne marjetke. Letos želimo,  da nam na mizi poleg hrane dela družbo tudi cvetje.

 

 

Gotovo imate na balkonu, terasi ali vrtu kot za posedanje. Mi smo potegnili na plan našo staro mizo, ki ji je vreme že ukrojilo podobo. Postavili smo jo na prosto in jo okrasili s cvetjem, zajci in pecivom, tudi na potico in pirhe nismo pozabili.

 

 

Res nam ni žal, da se je miza izognila zadnjemu odvozu kosovnih odpadkov.

 

Praznike sestavljata zunanja podoba in notranja priprava. Tudi s skupnimi pripravami na praznovanje, s pisanjem voščilnic, izdelavo okraskov in dekoriranjem doma in vrta, se sproščamo in pripravljamo na druženje z nam ljubimi ljudmi.

Free printe lahko naložite na svoj računalnik tule:

vse skupaj v zip-datoteki

veliki modri zajci     črte z napisi   

sedežni red    voščilnica

veliki zajec s pirhi

papir – modri zajčki

papir – obrisi velikih zajcev   papir – obrisi majhnih zajčkov

papir – bel zajec na modrih črtah  papir – modri zajčki

Fotografija za free print: MatejaD

Free print: US

Fotografiranje: US in PS