Gradimo skupaj: sejem Dom od 8. do 13. marca 2011

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se bo začel 50. mednarodni sejem Dom z geslom Gradimo skupaj – varčno, trajnostno in zeleno.

 

Če ste prebivalec Slovenije, je velika verjetnost, da gradite ali prenavljate. Kako boste gradili, zidali ali postavili montažni objekt? Katero kritino boste izbrali? Kakšno stavbno pohištvo boste vgradili? Boste zamenjali ogrevanje, vodovod ali električno napeljavo? Vas zanimajo energetsko varčne rešitve, tudi s subvencijami? Preurejate kopalnico? Kaj pa ograje, senčila, čistilne naprave, fasade, urejanje vrta, talne obloge od parketa do kamna, barve in laki, bazeni in savne, sesalni sistemi? Katero opravilo vas čaka to pomlad? Morda se boste lažje odločali in izbrali, boljše, varčnejše in bolj zelene rešitve s pomočjo sejma Dom, ki bo potekal pod geslom: Gradimo skupaj – varčno, trajnostno in zeleno.

 

Razstavljavci (712 podjetij iz 28 držav) se bodo predstavili v vseh dvoranah Gospodarskega razstavišča, v dodatnih montažnih dvoranah in na zunanjih razstavnih površinah. Organizatorji pričakujejo okrog 50.000 obiskovalcev. Na ogled bodo: stavbno pohištvo, izdelki za notranjo opremo, urejanje doma in njegove okolice, oprema za ogrevanje in hlajenje, materiali in proizvodi za gradbeništvo in izdelke, ki tehnično varujejo, nadgradijo ali pa poživijo domove. Sejem bo spremljal obsejemski program, ki ga pripravljajoGradbeni inštitut ZRMK, Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS ter Sekcija slovenskih proizvajalcev montažnih hiš. Do nedelje ga bodo bogatila predavanja in svetovanja, namenjena najširši javnosti, kjer bodo strokovnjaki ponujali nasvete za energetsko varčevanje, trajnostno in okolju prijazno gradnjo, sanacijo stavb ob naravnih nesrečah, kot so bile npr. lanske poplave, lesene montažne gradnje ipd. V okviru Gradbenega inštituta ZRMK bodo vsak dan na voljo brezplačno energetsko svetovanje in tematska predavanja s področij bivalnega okolja, gradbene fizike, energije v zgradbah ipd. GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije bo v dvorani Kupola (A) priredilo poljudna strokovna predavanja o uporabi lesa in gradnji z njim. Letos bo na sejmu prvič podeljeno priznanje »zelena misija« za energetsko varčen in okolju prijazen izdelek.

 

Sejem bo odprt od torka do sobote od 9.30 do 19.30, v nedeljo pa od 9.30 do 18. ure. Za vstopnico za odrasle bo treba odšteti sedem evrov, za otroke od 7. do 16. leta ter dijake, študente in upokojence pet evrov, otroci do sedmega leta ter invalidi na vozičkih skupaj s spremljevalcem pa si bodo sejem lahko ogledali brezplačno.
Več o sejmu preberite na spletni strani www.sejemdom.si. Gradimo skupaj – varčno, trajnostno in zeleno.