Fotonavdihi za dekoriranje hrane …

… in iskanje barvnih palet za dom! Na način Julie Hoersch.

 

Čudna so pota Gospodova iskalnikova. Na nemško fotografko Julio Hoersch sem naletela, ko sem skupaj s šolarjem iskala slikovni material za zobato kolo ali nekaj podobnega. Potem pa klikneš na prvo sličico, pa na njej podobne – in deset klikov stran si že na svojem omiljenem gospodinjskem področju!

 

 

Odslej imam njeno stran shranjeno med svojimi priljubljenimi in kdaj   grem k njej po navdihe. Julia ima tako kuharsko kot fotografsko znanje, zato imam najraje njene fotografije jedi. Posebno kadar se ura bliža dvanajsti … Posebno kadar postajam lačna … Tokrat si privoščimo nekaj sladkega na rožnato-belo-modro pastelno temo.

 

 

S praktičnogospodinjskega vidika je njen način dela in dekoriranja hrane tak, da se zlahka zgledujemo in kaj podobnega postrežemo tudi doma. Če mene vprašate, bela strjenka z jagodičjem že ni zapletena: vzamemo jogurt, malo sladkorja, limonove lupinice in soka in želatino, zmešamo, za pregreho primešamo še skodelico stepene smetane, ohladimo, zvrnemo na krožnik in natresemo okrog jagodičje – njegova sezona se že začenja. Dodamo še melisino vejico za poživitev. Da pa strjenka res tekne, vzamemo rožnat krožnik in rožnato potiskan prtiček – ker jemo tudi z očmi. To Julia Hoersch dobro ve.