Koledarji – tisti majhni, narejeni iz lepega papirja

Poglejmo kakšni koledarji se najdejo za leto 2012.

Danes predstavljam nekaj majhnih, lepih in predvsem ultra simpatičnih koledarjev, ki jih lahko kupite v spletnih trgovinah po svetu.

Sally Harless – je narisala ilustracije svojih najljubših živali za posamezen mesec – uporabila je črnilo in vodene barve. Simpatično.

 

Gingiber – leto 2012 bo v znamenju sovic  ali lisičk. Nasploh so sovice eden najbolj  priljubljenih motivov, se še vrnemo k sovicam.

 

 

 Barve zemlje krasijo lep koledar Curious doodles – dvanajst zanimiv vzorcev. Zanimivo je opazovat te neštete variacije vzorcev,  ki jih najdemo na posameznih koledarjih po posameznih mesecih.

 

Sovice -tudi letos na myowlbarn blogu niso pozabili na njihov free print koledar, izbirate lahko med 45 ilustracijami. Slike so majhne, zato so primerne tudi za ostale izdelke, kot je opremljanje darilc …

 

 

Poglejmo si izbor koledarjev tiskanih v tehniki odtisov na papirju, ko je vsaka črka dobesedno vtisnjena na papir – osebno obožujem otip takih izdelkov.

Vsak mesec drugo oblačilo – tak je koledar  ImpressedDesign-a.

 

 

  1canoe2 -všeč mi je umirjena barvna paleta in ilustracija za mesec maj.

 

 

 Nicole Ray je narisala dvanajst ilustracij za svoj koledar, ilustracije so ročno narisane in računalniško pobarvane. Z veseljem pogledam ilustrirane koledarje v katerih je vloženo toliko dela.

 

 

Studio Carta  lastnica je Angela Ligouri je izdala koledar 2012 v obliki dvanajstih listov, ki so potiskani z različnimi vzorčki. Verjamem, da bi bil ta koledar na marsikogaršnji listi želja.

 

 

Paisley Tree Press – tiskani koledar z različnimi motivi, od mize, pogrinjka do zelenjave.

 

 

Vezeni papirnati koeldarji – pri  Pistacio Press   so letošnji koledarski motiv  vzorčki, ki jih sicer uporabljajo pri štikanju.

 

 

 

Goose down press – čudovit koledar s pet-barvnim vzorcem.

 

 

Woodlan paper cuts  – wow dejasko koledar, ki ima vsak list drugače izrezan. Vsak mesec posebej pride do izraza, če jih obesimo narazlične barvne podlage.

 

 

Smock – je resna firma, prodaje na etsyju nimajo, ampak to še ne pomeni, da niso njihovi koledarji fenomenalni. Smockove izdelke bogati neizmerna količina različnih vzorcev, ki so vsi po vrsti čudoviti. Za vse navdušence nad papirjem in vzorčki so to prava mala nebesa.

 

Zanimivo je opazovati razvoj oblikovanja in uporabe koledarjev, na žalost ne morem ne ugotoviti koliko od teh čudovitih koledarjev dejansko najde lastnika. Zase vem, da bi jih kupovala zaradi ilustracij. Sama uporaba koledarjev danes, ko smo vsi polni gadgetov,  redko pride do veljave. 

Foto: Arhiv proizvajalcev