Insekti v hiši

Mrčes kot dekorativni element? Zakaj pa ne?

Mravlje, ščurki, muhe in mušice, zvečer vešče, stenice – insektov si vendar ne želimo v stanovanju. Ali pač? Kot dekoracijo? O njihovi skriti lepoti smo začeli premišljevati med branjem prispevka na blogu La maison d'Anna G.

 

 

Na vseh fotografijah interierjev se zvrstijo veliki lepaki z insekti. Dobite jih pri hagedornhagu.

 

Ornithoptera priamus priamus

 

Aeshna cyanea, kačji pastir

 

Protesilaus protesilaus nigricornis

 

Insekte zbirata, preparirata in posnameta fotografa Mads Hagedorn-Olsen in Anders Morell Hagen. Makroobjektiv v rokah mojstrov spremeni bitjeca s krilci v zmagoslavje narave. Vsak insekt je na voljo v omejenih izdajah 2000 kosov perfektnih fotografij, na katerih pride do izraza vsaka podrobnost. Hrošči in metulji so dali življenje na oltarju umetnosti. Obesite jih lahko tako v moderne interierje kot v take, ki se nostalgično ozirajo v preteklost.

 

 

Še pomnite, tovariši, Eifflove stolpe, ki so jih nekdaj fantje prinašali od vojakov domov?  Iz česa so že bili? In iz česa so izdelane te živalce?

 

 

Da, uganili ste, iz vžigalic! Insekte je ustvaril Kyle Bean. Pravo tvarivo za krhke beštije.

 

 

O kako luštne tapete! In žuželke kot da so žive …

 

… saj so bile! Jennifer Angus iz  Madisona v ZDA ustvarja tapete kot iz nočnih mor za mnoge ljudi, za entomologe pa so objekt poželenja. Na tisoče žuželk soustvarja njene tapete. Visijo po razstavah in muzejih (z vsem spoštovanjem, lepo za pogledati, vendar naj tam tudi ostanejo! Da ne bo prevelike škode, če se bodo otroci drsali ob steni. Pa da … mi ne bo šla mrščavica po koži, vsakič ko jih pogledam!)

Skratka, ko boste jutri med sobotnim pucanjem preganjali(le) pajke, jih za trenutek poglejte –  lepi so!