Pisano kvačkanje

Retro izdelki, pisane barve.

Danes gremo na Nizozemsko – blog Ing – things.  Avtorica Ingrid piše, da ima rada majhne, sladke, rabljene, preproste in doma narejene stvari.  Njen blog kipi od živahnih barv, ki jih uporablja pri izdelavi kvačkastih izdelkov.  Pri njej najdete mnogo “naredi si sam” nasvetov, večino na osnovi kvačkanja.  Recimo ideja za preprosto torbico.

 

 

Med drugim na njenem blogu najdete tudi legendarni stol REX, ki ga je kupila za cele 4€.  Zanimivo, da jo je zanimalo od kje je prišel, kdo ga je oblikoval, in je vse to zapisala v zapisu na blogu.

 

Mene je navdušilo njeno stanovanje.  Polno je pisanih retro podrobnosti.  Všeč mi je njena rdeča posoda ter zbirka starih knjig in razglednic.

 

 

Na hodniku pisani dežniki delujejo kot šopek narobe obrnjenih cvetlic.

 

 

Pogumno je pobarvala steno v močno zeleno-modro barvo, dodala staro in obrabljeno mizo, stol in kovček.

 

 

Njeni izdelki niso ravno moja izbira, vendar jih Igrid zna postaviti v kombinaciji z drugimi dekorativnimi elementi tako, da zgledajo fenomenalno.  Recimo rožice na drevesu.  Ne spreglejte čudovite tapete.

 

 

Snežno belo drevo narejeno iz lepenke.  Nanj so obešeni ptički, ki jih Ingrid šiva iz ostankov blaga.

 

foto: Ingrid blog

Ingiridin blog, Flickr.  Če iščete ideje kako in kam postaviti vaše stare slikanice, razglednice ali star predpasnik svoje babice, lahko pri Ingrid dobite kar nekaj zanimiv idej.