Notranja oprema in barvne kombinacije

Notranja oprema doma, garaže, lope je vznemerljiva. Nekaj nasvetov in idej za drugačnost.

Danes sem vam želela predstaviti košček idej in izdelkov Pierra Freya, Pariz. Občudovala sem nekaj njegovih fotografij po različnih straneh na internetu, ko sem našla njegovo stran, pa … hja, nič tako vznemirljivega, da bi mi padlo v oči in zadovoljilo čute. Nič. Morda le ti fotografiji vzorca, ki se pojavlja na posteljnini, brisačah in prtih, kjer mi je pa tako ali tako bolj všeč ozadje fotografije kot sam izdelek. Uporabili so namreč stare lončene posode in odganjajoče hijacinte. To dvoje je vedno dobra izbira za dekoriranje notranjosti.

No, morda so mi  všeč še tale brisača, spet zaradi ozadja, starinsko ogledalo, dobra barva stene in preprosto vaza z vejami. Ja, fotografirali so spomladi. Tako kot zgoraj je  ideja preprosta in zlahka uporabna ter poživi dan. Ne spreglejte, da je zato videti lično, ker so uporabili kanček roza barve.

Vseeno ne smem končati tukaj. Odkrila sem dansko fotografinjo Ditte Isager, ki sedaj živi v New Yorku in tudi portretira znane ljudi, kot sta Martha Stewart in chef Gordon Ramsey. Mene so mnogo bolj pritegnile njene fotografije notranjosti, torej stanovanj in notranje opreme.

Materiala na njeni strani je ogromno: od tako imenovanih behind the scenes fotk do izdelkov. Všeč mi je njen stil, da ne  uporablja preveč barv na fotografiji. Medtem ko si boste vi ogledovali denimo zadnjo serijo fotk, ki jo je posnela za Bloomigdales, se bom jaz osredotočila na te fotografije:

Kako noro dobre so fotografije delovnih mest, povsem običajnih poklicev, kot sta mizar, čeprav je tale bolj rokodelec, in izdelovalec nožev. In kako noro dobri delavnici imata!

Modro-bele kombinacije, poglejte luči z modrimi črtami.

In samo belo. Inštalacija pipe v zid. In kad. Meni je zelo všeč!

Res krasne fotke, krasni portretiranci. Ne bo vam žal, če si ogledate te strani,  polne zgodb, boste našli! In verjetno se še kdaj vrnem k njej, da vam pokažem kar nekaj idej za notranje opremljanje.