Mojstri za les in ostanke

Hedzel Hunt: kaj vse lahko delamo iz lesa – dobre ideje!

 

Hendzel & Hunt

je mlad oblikovalski studio iz Južnega  Londona, ki se ukvarja z manufakturno proizvodnjo pohištva in reciklažo, pa še kako stanovanje opremi. 

 

 

Gonilni sili sta Jan in Oscar. Jan Hendzel je bolj zavezan tehniki, Oscar Hunt se posveča oblikovanju.

 

 

Made in Peckham se imenuje serija pohištvenih kosov, narejenih iz odvrženega lesa, ki stta ga oblikovalca nabrala v svoji soseski. Oblikovalca sta ustvarila privlačno kolekcijo miz in  klopi, kjer lesni ostanki dobijo novo dušo in ustvarjajo bogato teksturo. 

 

Jan Hendzel  in Oscar Hunt obvladata stare tesarske in mizarske tehnike in z lesom delata spoštljivo. Tudi iz starih industrijskih palet lahko nastanejo uporabni stoli s prepričljivo zasnovo.

 

 

Najprej zibelka, potem gugalnika. Ali nasprotno.

 

 

Kuhinjsko pohištvo je izdelano za londonski  penthouse. Vanj je vdelana 200-letna francoska hrastovina, ki daje kuhinji poseben značaj.

 

 

THE CHALLENGE: navdih je bila stara industrijska dediščina, nastali pa so različni avdiokosi. Ta gramofon je prelep okrasni kos.

 

Ker ustvarjalca črpata iz zamirajočega obrtniškega znanja, so njuni pohištveni kosi sestavljeni brez vijakov ali žebljev. Eleganten predalnik, kajne?