Broška iz zadrge

Nadvse preprosta in zanimiva ideja – broške iz zadrge.

Ali se vam kje doma valja kakšna zadrga, ki ste jo razparali z odrabljenih hlač, ker vam jo je bilo škoda vreči stran? Tokrat vam namreč predstavljam še eno navodilo za izdelavo broške, in sicer izključno iz zadrge. Podala se bo tako vintage kot tudi novejšim oblačilom in gotovo privabljala številne radovedne in predvsem navdušene poglede.

 

 

Uporabila sem zadrgo dolžine 20 cm s kovinskimi zobki, saj pridejo ti bolj do izraza in ustvarijo kontrastno obrobo. Potrebovali boste še iglo, sukanec v barvi traku zadrge in iglo za broško.

 

 

Zadrgo najprej odpnemo do konca, saj bomo začeli na spodnjem delu.

 

 

Levo polovico zadrge zvijemo navzdol pod kovinsko držalo, da dobimo manjši lok v obliki polovice srca, in ga prišijemo na spodnji trak, kot kaže fotografija.

 

Enako storimo z desno polovico.

 

 

Trak na desni strani zapognemo čez levega navzgor in prepogib spodaj pritrdimo s sukancem.

 


Postopek ponovimo še z desnim trakom.

 

 

Preostala konca trakov zapognemo v enakem, le malo večjem loku navzgor in ju diskretno prišijemo na kovinsko držalo.

 

Tako, broška je izdelana. Na zadnjo stran prišijemo še iglo za broško, in že si jo lahko pripnemo na bluzo, torbico, verižico ipd.

 

 

 

Če imate na zalogi več zadrg, lahko poskusite izdelati še kakšno broško po lastni zamisli. Sploh ni nujno, da uporabite le kovinske zadrge, čudoviti izdelki nastanejo tudi iz čisto navadnih, plastičnih belih zadrg.

 

Splača se vam tudi malo pobrskati po spletu, kjer boste našli pravo zakladnico idej. Sama sem se že zdavnaj navdušila nad izjemnimi unikatnimi kreacijami oblikovalke Kate Cusack, pri katerih na prvi pogled sploh ne opaziš, da gre pravzaprav za nakit iz navadne zadrge.

 

 

(vir fotografij: www.katecusack.com)

Tjaša S. – unikatiassha