Broške so spet v modi – navodila za broško iz vezalk

Vezalka kot unikatna broška ali okras v laseh.

 

Broške so spet v modi, saj lahko z njimi izvirno dopolnimo svojo podobo in še tako dolgočasni majici ali plašču dodamo barvit in trendovski pridih. Tokrat bomo za izdelavo broške uporabili vezalke, poceni in povsod dostopen material.

 

 

Za izdelavo broške potrebujemo:
– vezalko (uporabila sem širšo črno vezalko dolžine 130 cm in tanjšo belo dolžine 90 cm),
– sukanec in šivanko,
– škarje
– okrasne perle po želji.

 

Z izdelavo broške začnemo pri enem koncu vezalke in naredimo upogib, ki bo predstavljal cvetni list rože oz. broške, ter na sredini zašijemo skupaj.

 

Postopek ponovimo tako, da naredimo nov upogib oz. cvetni list ter ga spet prišijemo na isto mesto, kjer smo prejšnjega.

 

 

Cvetne liste upogibamo po občutku, da jih oblikujemo v krožno obliko. Vezalko upogibamo, dokler ne pridemo do njenega drugega konca.

 

 

Konca vezalke lahko pustimo, da visita kot okras, če pa vam to ni všeč, ju lahko zapognete na zadnjo stran broške in zašijete.

 

Vzamemo belo vezalko in jo na enak način oblikujemo v rožno obliko ter sproti prišijemo na spodnjo obliko.

 

 

Tako, rožica je izdelana. Za bolj dovršen zaključek lahko na sredino broške prišijemo nekaj okrasnih perlic in s tem tudi skrijemo šive.

 

Broške lahko uporabimo kot dodatek na obleki, torbici, plašču, kapi, lahko pa jih prišijemo na obroč in nosimo kot modni okras v laseh.

 

 

Broške pridejo še lepše do izraza, če jih kombiniramo s sorodnim dodatkom. K broški iz vezalk se lepo poda zapestnica, ki je prav tako enostavna za izdelavo, navodila pa najdete tukaj.

 

 

Oboje je lahko tudi izvirno in lepo darilo za prijateljico, pa tudi otroci se bodo gotovo z veseljem preizkusili v ročnih spretnostih ustvarjanja broške in drugega lastnega nakita.

Tjaša B.
unikatiasha