Moške zapestnice iz železnine

Ne samo ženski nakit, tokrat smo pripravili nasvet za moške zapestnice.

 

Iz odvečnih matic in vrvice je mogoče izdelati unikaten nosljiv nakit, primeren za vsakogar, moške in ženske. Spodnje zapestnice so tudi krasna ideja za darilo.

 

Poskusite, potrebujete le debelejšo vrvico in nekaj odvečnih podložk, matic in drugih kovinskih delcev, ki ležijo med orodjem.

 

 

Najenostavnejši način za izdelavo zapestnice je, da iz vrvice spletemo nekaj centimetrov navadne kitke, nato pa s pletenjem nadaljujemo tako, da pri vsakem zavoju vrvice, ki je na vrsti, nanjo nanizamo matico, in tako dobimo zanimivo strukturo v obliki ribje kosti.

 

 

 

Takšne zapestnice bodo gotovo veseli tudi fantje in moški.

 

 

Za bolj dovršeno obliko nakita iz železnine izberemo eno večjo podložko in več manjših ter iz njih oblikujemo obliko rožice, ki jo utrdimo tako, da delce prevežemo z žico.

 

Če imate več različnih podložk, se lahko tudi sami poigrate z ustvarjanjem unikatnih oblik za obesek, zapestnico ali uhančke.

 

 

Čeprav je nakit izdelan iz železnine, je lahko hkrati zelo nežen in eleganten.

Če obvladate tehniko makrameja, lahko izdelate še takšno zapestnico:

Sicer pa izdelava ni tako težka, kot se mogoče zdi na prvi pogled. Imamo 4 vrvice, dve v sredini sta krajši (kot je obseg verižice), dve pri strani pa daljši (npr. 1,5 m). Pletemo oz. vozlamo le s krajnima (v mojem primeru črnima) vrvicama, ki ju vozlamo tako, kot kaže prva slika, vendar enkrat za srednji vrvici postavimo levo, naslednjič pa desno vrvico. Občasno na srednji vrvici nanizamo matico in nadaljujemo z vozlanjem.

 

 

Končni videz zapestnice je resnično zanimiv in primeren tudi za moško roko.

 

Zapestnice iz matic so simpatično darilo zanj in zanjo, z njimi dodate osebni pečat. Tudi sami se preizkusite v ustvarjanju!

Izvede in fotografira: Tjaša Brajdih, unikatiasha