Abigail Brown in njene živali iz blaga

Staro blago se pod spretnimi prsti Abigail Brown spreminja v lirične ptice in lutke.

Abigail je dobršen del otroštva preživela ob babici, ki je bila nadarjena šivilja, obdana z brezštevilnimi odrezki blaga in sukanca.

 

 

Babica je imela vrečko, v katero je pospravljala vse ostanke blaga in je bila za otroške oči prava zakladnica. Ko je bila Abigail dovolj velika, je dobila svojo, pomanjšano različico.

 

 

Zanjo je popolnoma samoumevno, da iz odrezkov blaga ustvarja bitja, ki nastajajo v njeni domišljiji. S tem se vrača v otroške dni, ki jih je preživljala ob babici.

 

 

Abigail je zbirateljica raznovrstnih tkanin, in čeprav jo mikajo tudi novi živobarvni vzorci, se pod njenimi rokami največkrat znajdejo predvsem odrezki njenih starih pižam, sosedovih zaves iz sedemdesetih ali prijateljičinega krila. Iz rabljenih tkanin in oblačil veje poseben duh in ona jih rada preoblikuje v nekaj novega. V glavnem ustvarja živali, ker jo te najbolj navdihujejo.

 

 

Drobni vbodi, majceni koščki blaga – Abigail vsako stvaritev izdela povsem ročno in vsaka je unikat.

 

 

Potem ko je leta 2003 diplomirala iz oblikovanja tekstila, se je ukvarjala z ilustracijami, oblikovanjem pisarniškega materiala in otroških oblačil, obenem pa ostajala zvesta nenehnemu raziskovanju tekstila.

 

 

Po daljšem potovanju, ki se je dotaknilo mnogih dežel po svetu, se je preselila v London in se vključila v Cockpit Arts, inkubator nadobudnih oblikovalcev in ustvarjalcev. Odtlej so se njene stvaritve pojavile v številnih svetovnih revijah in se znašle na policah priznanih butikov v svetovnih prestolnicah. Njene ilustracije lahko kupite v njeni etsy trgovinici, ptičke in druge živalce iz blaga pa pri Selvedgeu.

Foto: abigail-brown.co.uk, selvedge-drygoods.org