Zanimivi stoli za poživitev kuhinje ali dnevne sobe

Naj bo kuhinja, dnevna soba ali samo hodnik, v stanovanje, ki smo ga obiskali, so zanimivi stoli vnesli igrivost in barvitost.

Marsikdaj se ob opremljanju prostorov sprašujemo, kako bi svojemu domu dodali tisto nekaj več, da bi bil rezultat živahen in samosvoj. Če smo se odločili za opremo v nevtralnih ali nežnih barvah, so lahko dobra rešitev tekstilni dodatki, umetniške upodobitve in zadnja leta zelo priljubljeni barviti in zanimivo oblikovani stoli.

 

 

V stanovanju, ki si ga bomo ogledali, prevladujejo svetle barve in veliko lesa, tako na tleh kot v v tramovju, ki prekriva kuhinjski prostor. Moderna kuhinja je z izbiro nostalgične turkizne barve zasijala v popolnoma novi luči. Sivi mozaik, pult iz kararskega marmorja in aparat za kavo nam dajejo občutek, da smo se vrnili v sredino prejšnjega stoletja.

 

 

Kuhinjski elementi segajo visoko pod strop in omogočajo shranjevanje množice predmetov, ki jih ne uporabljamo prav pogosto.

 

 

Barvita slika na steni in kuhinjski tekstil nas navdajata z optimizmom, z izbiro različnih barvitih stolov pa so se ob mizi srečali oblikovalski pristopi Pantona, Eamsa in Jacobsena. Ste opazili, da slika na steni povzema barvo kuhinjskih elementov in stolov?

 

 

Skozi kuhinjo se podamo na hodnik, kjer naletimo na staro komodo s kamnito ploščo. Dober dokaz, da lahko kakovostno pohištvo iz družinske dediščine najde mesto tudi v sodobnem stanovanju.

 

 

V dnevni sobi kraljujeta klavir in nevtralna sedežna garnitura.

 

 

Njuno strogost razbijejo raznolike in barvite sodobne slike okoli klavirja in plastični stoli, tokrat sta na potezi gugalnik iz Eamsove zakladnice in stol Acapulco iz plastičnih trakov.

 

 

Ob sedežni garnituri ni vpadljivih elementov, v preteklost pa se lahko zazibamo v usnjenem metuljastem naslanjaču, kultnem predmetu iz davnega leta 1938.

 

 

Asketski videz dopolnjujeta skrajno preprosta kamin in zaprta omara.

 

 

Ob igranju klavirja lahko skozi okroglo okno pogledamo naravnost na ulico. Sanjsko.

 

 

Svetla dnevna soba je očitno namenjena premisleku in iskanju navdiha.

 

 

Za vogalom nas spet preseneti bel Eamsov naslanjač, ki se staplja s sliko na steni za njim.

 

 

Beli hodnik popestrijo še druge barvite slike in posrebrena jelenčka.

 

 

Preprosto zakonsko spalnico razsvetljuje veliko okno, na katerem počiva lesena ptica, pred njo pa stol Favela iz zlepljenih deščic.

 

 

Spalnica ni velika, zato v njej niti ni odvečnih stvari – bela vgradna omara in majhni nočni omarici bodo zadostovali.

 

 

Mala kopalnica je obložena s sivim mozaikom, ki vanjo vnaša sij, prha je zaradi steklene stene skorajda neopazna in ne utesnjuje prostora.

 

 

Ostala nam je le še otroška soba, v kateri nas presenetijo črne cvetlične tapete.

 

 

Dopolnjuje jih rumena omarica.

 

 

Barvitost sodobne umetnosti, preprosta oprema in toplina lesa.

 

 

In seveda veliko beline. Težko si predstavljamo skandinavsko domovanje, v katerem bela barva ne bi imela pomembne vloge.

Foto: hemnet.se