Vtisi z DominStilovega ustvarjalnega druženja v naravi

Vtisi z ustvarjalnega druženja v naravi

 

 

Moram priznati, da me vse bolj navdušujejo ljudje, ki z naravnimi metodami, kot so nabiralništvo in iskanje oz. kuhanje zelišč, zelenjave in sadja, poskušajo živeti čim bolj prijazno naravi in sebi. Ti posamezniki ustvarjajo očem in okusu privlačne čudeže. Ne morem verjeti, kakšen užitek in navdušenje sijeta iz njihovih oči, ko lahko delijo znanje, recepte in izdelke. Če je kaj na tem svetu, kar me motivira pri samostojnem ustvarjanju, so to ravno takšni ljudje.
Hvaležna sem za DominStilovo delavnico, kjer sta Mirjam Grilc in Mateja Reš z uporabnimi idejami zapolnili čudovit prostor pod šotorom na prostem, za katerega so poskrbeli organizatorji DominStila in Želimo.si. Tako nam niti slabo vreme ni pokvarilo užitkov.

 

Mirjam Grilc nam je zaupala obilo informacij o zeliščih, njihovih učinkih in uporabnosti ter v nekaj minutah pripravila štiri namaze. V pol manj časa je vsaka sled za kakršnimkoli čemažem, kapucinkami, marjeticami in vrtnimi zelišči izginila.

 

 

Zelo zanimivo mi je bilo poslušati o različnih načinih pripravljanja sirupov, presenetile so me tudi informacije, iz česa vse jih lahko pripravimo in kako si z njimi lahko pomagamo, sploh pa kako enostavno je vse skupaj za pripravo. Kot zanimivost – ali ste vedeli, da za nosečnice ni priporočljiv bezeg in da se najboljši sirup naredi, če je med procesom zakopan v zemlji?

 

 

Takšnih in drugačnih napotkov sem si v beležnico zapisala kar nekaj strani in popestrili so mi skoraj vsak dan po delavnici, ker zdaj pridno ustvarjam tudi sama. Preizkusila sem dva namaza kot prigrizek s krekerji na svojem pikniku, in danes recepti krožijo že med več deset ljudmi.

 

Mateja Reš je s pisano paleto sadja in zelenjave pripravila nekaj čarobnih napitkov iz sokovnika in nas seznanila z novimi, drugačnimi okusi narave. Sokovnik je res mega zadeva, saj iz sestavin iztisne vse, kar naše telo potrebuje. (Sokovnike dobite pri Mateji Reš).

 

 

Sama za pripravo sadnih in zelenjavnih sokov uporabljam mešalnik in moram priznati, da sta okus in sestava soka iz sokovnika res izpiljena.

 

 

Všeč mi je, ker se širijo informacije o uporabi stvari, ki rastejo vse okoli nas; Mateja je na primer predavala tudi o sokovih, pripravljenih iz melise, koprive in podobnih okoliških rastlin. Ko pa se spomnim na izraze na obrazih ljudi, ne morem izključiti navdušenja ob okušanju jagodnega, bananinega, jabolčnega in ananasovega.

 

 

 
Za zaključek smo se posladkali še z Matejino presno jagodno torto, po kateri sem bila sita še cel dan. Podučila nas je tudi o različnih načinih, kako si lahko življenje obarvamo z ustvarjanjem presnih poslastic, ki nas napolnijo z energijo.

 

 
V naši družbi je bil tudi Simon Grižon, ki se profesionalno ukvarja z zelo zanimivim športom – gurtno ali hojo po vrvi. Vzel si je čas in nam predstavil, zakaj je ravnovesje tako pomembno za življenje in kako se šport širi po Sloveniji. V zadnjih dveh letih je število navdušencev močno naraslo tako med mladimi kot tudi med malo manj mladimi ljudmi, saj je gurtna odličen način za rehabilitacijo po različnih poškodbah ter za stabilizacijo vseh mogočih mišic. Eden od navdušencev sem tudi sama in v veselje mi je, da vse več ljudi vidi smisel v vadbi, ki pozitivno vpliva na naše telo in koncentracijo.

  

 
Hvala DominStilu za vse ideje in organizacijo, Mirjam, Mateji, Simonu, vsem fotografom in organizatorjem porok Želimo.si za obiska vreden popoldan in za vsa znanja, ki meni in še mnogim drugim polnijo vsak dan. Veselim se prihodnjih srečanj z vami in vseh uporabnih idej, ki jih prebiram na vaši spletni strani.

 Medeja Mrgole