Kuhinje Smart iz Panlesa

Kuhinjo kupujemo razpeti med željami ter prostorskimi in denarnimi zmožnostmi

Podjetje Panles kuhinje iz Rogaške Slatine predstavlja na letošnjem sejmu Ambient 2011 v hali B na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani novo linijo kuhinj Smart, ki jo je mogoče dopolnjevati in nadgrajevati.
Kuhinje iz linije Smart in druge  kuhinje je mlado podjetje Panles predstavilo že dan pred odprtjem sejma. Njegov direktor Branko Pažon je povedal, da so na zamisel o liniji kuhinj, ki jih kupci lahko dopolnjujejo po svojih željah in zmožnostih, prišli ob spremljanju želja kupcev v trenutnem kriznem obdobju, ko so opazovali povpraševanje. Ker je podjetje s 35 zaposlenimi mlado, se namreč uveljavlja na trgu in raste prav v obdobju, ko kupci postajajo bolj premišljeni in morajo omejevati zadovoljevanje svojih potreb.
Običajno kupujemo kuhinjo dvakrat v življenju. Mlada družina kupi kuhinjo, ko se vseli v svoj novi dom – ker ima običajno na voljo manj denarja, išče poceni rešitve. Drugič kupujemo kuhinjsko pohištvo v zrelem starostnem obdobju, ko zelo dobro poznamo svoje želje in želimo funkcionalno in kakovostno kuhinjo. Razvojna skupina iz Panlesa je zasnovala pohištvo, ki ustreza potrebam obeh skupin. Tisti z manj denarja lahko kupijo sestav, ki zadovoljuje vse njihove osnovne potrebe, potem pa lahko kuhinjo dopolnijo tako s funkcionalnimi kot dekorativnimi elementi.
Izhodišča za linijo Smart so:  program v osnovni verziji zadovolji vse osnovne funkcije v kuhinji in je cenovno dostopen. Kakovostna osnova pozneje omogoča nadgradnjo s skritimi notranjimi predali, steklenimi vrati, ki jih lahko dodamo na odprte elemente, z mehanizmi za dvižno odpiranje elementov, s koši in osvetlitvijo. Linija Smart ponuja tudi globino pulta 75 cm, zato lahko prostor med spodnjimi in zgornjimi omaricami dopolnimo z raznimi omaricami, imamo pa tudi več delovne površine. Na voljo so še stenske obloge s policami. Pozornost namenjajo obliki ročajev, ki se manj zamažejo, in zaščiti zaključkov.
Linija Smart sledi aktualnim trendom kuhinjskega pohištva: zasnovana je v zadržanih barvnih tonih od rjave do bež in pastelnih barv, ki jih laže prilagajamo tlom in stenam ter drugemu pohištvu. Mat površine v svetu izrinjajo še pred kratkim zelo modni visoki sijaj, taka pa je tudi linija Smart. Dekorativnost prinaša ornamentirano steklo.
Tako Smart kot druge linije kuhinj bogatijo še nekatere funkcionalne rešitve, kot so samodejno odpiranje omare za živila, izvlečne mize ali preproste, vendar funkcionalne rešitve za zgornje kotne omarice. Kupci pa lahko na spletni strani www.panles-kuhinje.si s preprosto računalniško aplikacijo, prijazno do uporabnikov, že vnaprej izrišejo kuhinjo po svojih željah. Tudi na Panlesovem razstavnem prostoru na sejmu Ambient so na voljo računalniki, s katerimi lahko oblikujete kuhinjo po svojih željah, potrebah in zmožnostih.
Kot je povedal direktor Branko Pažon, letos odpirajo mrežo lastnih salonov po Sloveniji, nekatere med njimi tudi v sodelovanju z Merkurjem, prihodnje leto pa namenjajo vstopu na tuje trge, predvsem na hrvaški in avstrijski.  V primerjavi z drugimi cenovno ugodnimi ponudniki kuhinjskega pohištva v Panlesu stavijo predvsem na prilagodljivost svojih kuhinjskih sestavov in svojo odzivnost na potrebe kupcev.
Vsak mesec licitacija
Panles bo vsak mesec izpeljal dobrodelno licitacijo določenega modela kuhinj. Kot je povedala vodja prodaje Katja Škorc, bodo licitacije potekale na spletni strani, prva pa se začenja že ob letošnjem sejmu pohištva Ambient. Na koncu leta bodo izkupiček namenili v dobrodelne namene.
MFL, foto:arhiv poizvajalca, KB