Všečnosti za vikend

Nas je navdihnilo in vam predstavljamo.

Pomlad je udarila s polno močjo, morda celo prepolno.

 

foto: Tjaša  –  Unikatiassha

 

Društvo ustvarjalcev Taka Tuka, Vodnikova cesta 30, Ljubljana, prireja tečaj šivanja in tiskanja pletenin, ki se začne 4. aprila ali 11. aprila 2011! Na osmih delavnicah bodo udeleženci izdelali tri izdelke (krilo, majica in obleka – izdelek po izbiri). Spoznavali bodo material jersey (pletenino), ki je pogosto uporabljen in nosljiv material. Cena tečaja je 200 evrov, obsega pa 8 srečanj po 3 andragoške ure.
Delavnica za malico – zbiranje krožnikov, skodelic, vaz, kozarcev, podstavkov za torte, posodic …
3. Delavnica za malico – zbiranje krožnikov, skodelic, vaz, kozarcev, podstavkov za torte, posodic … bo potekala danes od 12. ure na Poljanski 7 v Ljubljani.
Aprila se bo na Poljanski 7 odprla Gostilna dela, ki bo delovala po načelih socialnega podjetništva, z zdravo in lahko hrano s svežimi sestavinami ter z dobro postrežbo. V njej bodo glavno vlogo imeli mladi, ki so se za delo v gostinstvu usposobili v okviru projekta Tovarna dela – Vstop v svet dela. V gostilni se dela: položene so nove ploščice, urejena je napeljava, uredila se je nova kuhinja … Zato vas vabijo na Delavnico za malico! Tokrat bodo zbirali krožnike, skodelice, vaze, kozarce, podstavke za torte, posodice in podobne predmete. Veseli bodo, če jim boste podarili drobne kuhinjske predmete, ki jih ne potrebujete več.
•             Dinomanija v Arboretumu Volčji Potok
 Razstava eksponatov dinozavrov in ledenodobnih velikanov bo odprta od petka, 1. aprila 2011, do torka, 14. junija 2011, v Arboretumu Volčji Potok.Vstopnina: odrasli: 6,5 evra, šolobvezni otroci: 3 evre, predšolski otroci (od 2 do 6 let): 2 evra.
Med 1. aprilom in 14. junijem si boste lahko v Arboretumu Volčji Potok ponovno ogledali eksponate dinozavrov. Tokrat pa vas bodo razveselili tudi ledenodobni velikani: mamut, ris, jamski medved itd. Letos bo poleg razstave nekaj dodatnih aktivnosti: vodenja po razstavi, urice zavrologije, lunarni zavroskop, Veliki krog mamuta itd., kjer se lahko na zabaven način naučimo več o življenju v dobi dinozavrov in ledeni dobi.
·        Gregorjevo: Razstava ptičkov in ptičjih hišic, razobešenih po drevju
Na grajskem dvorišču Ljubljanskega gradu v Ljubljani razstavljajo učenci Osnovne šole Ledina ptičje hišice in ptičke, ki so jih sami izdelali.
•             Sobotne likovne delavnice za otroke
Vsako soboto Zavod Celeia Celje v Studiu Galerije sodobne umetnosti Celje, Trg celjskih knezov 8, prireja od 10. do 12. ure delavnice, na katerih otroci razvijajo kreativno vizualno mišljenje, spoznavajo različne medije in pristope ustvarjanja ter z ogledi razstav odkrivajo sodobno umetniško produkcijo. Cena posamezne delavnice je 2 evra.
 
Kulinarična prireditev bo potekala danes, 1. aprila 2001, od 16. ure naprej na domačiji Butul, Manžan 10 pri Kopru. Delavnice organizira Društvo za zdravo življenje.
• Dolenjska večerja
V soboto, 2. aprila 2011, bo ob 19. uri v Termah Šmarješke Toplice, Restavracija Lotos, večerja s pristnimi dolenjskimi jedmi in cvičkom. Vstopnina znaša 16,50 evra. Pomladna pojedina ponuja pretaknjen goveji jezik z mlado čebulo v solati, skutin namaz z zelišči na posteljici berivke, govejo juho z vlivanci, kokošjo obarno juho s cvičkom, odojka, gratiniran krompir s kranjsko klobaso …

 

 

Pomladne krasilne ideje

* Le papier Studio

Foto: studio lepapierstudio

 

* Rumena zabava – izdelki podjetja Tom Kat Studio  –  za vse občudovalce barvitih ali ameriških zabav

 

foto: TomKat studio

 

* še ena nova internetna trgovina – tokrat avstralska – made it

 

 Foto: Madeit

Portugalka Ana, do včeraj je dve leti živela v Ljubljani, vredno je kukati k njej.